Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 18:01

Αποχαιρέτα την την επικουρική που φεύγει... Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Αποχαιρέτα την την επικουρική που φεύγει... Ι Γ. Μασσαβέτας

 

Α, όλα κι όλα. Οταν η κυβέρνηση λέει ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις, το εννοεί απολύτως. Μείωση σε μια σύνταξη επέρχεται αν παίρνεις π.χ. 370 επικουρική σύνταξη, για την όποια έχεις πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές επί δεκαετίες, και σου κόψουν κάτι. Εστω και το μεγαλύτερο μέρος. Οταν δεν σου δίνουν πια δεκάρα, αυτό δεν λέγεται μείωση. Είναι κατάργηση. Αλλο πράγμα. Ε, να μην αδικούμε την κυβέρνηση.

Οι ασφαλισμένοι του δικού μας ταμείου, οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι, είμαστε το πρώτο θύμα, το πειραματόζωο επί του οποίου δοκιμάζεται η νέα πολική για τις επικουρικές συντάξεις. Η συνέχεια έπεται. 

Κατά τα λοιπά, όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις μάς καλούν σε αγωνιστική κινητοποίηση, εν όψει των εκλογών που έχουμε στο μεγαλύτερο σωματείο του κλάδου, την ΕΣΗΕΑ, την επόμενη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών, και η προσκείμενη στην κυβέρνηση. Μόνο που έχουν την τύφλα τους ως προς το ζητούμενο. Οι περισσότεροι διεκδικούν το ανέφικτο. Να επανέλθει το αγγελιόσημο. Που μας βόλευε. Είτε να βρεθεί κάποιος άλλος «κοινωνικός πόρος». Λες και μας χρωστάνε οι απλοί πολίτες να πληρώνουν εισφορά για τη δική μας ασφάλιση.

Οσο όμως δεν επικρατεί η απλή λογική και το αυτονόητο, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Και η απλή λογική λέει τούτο και μόνο: Να υποχρεωθούν όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες που έχουν εισβάλει στα μέσα ενημέρωσης -και εξακολουθούν να εισβάλουν- να πληρώνουν την ίδια εργοδοτική εισφορά που πληρώνει και ο πιο μικρός βιοτέχνης, έμπορος ή επαγγελματίας για το δικό του προσωπικό. Διότι, ως τώρα, οι περίφημοι βαρόνοι των Μέσων Ενημέρωσης, μεγαλοεφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι και προμηθευτές, πληρώνουν ως «εργοδοτική εισφορά» μόλις 4% επί των αποδοχών των εργαζομένων. 

Αλλά την ώρα που στήνεται μεθοδικότατα η νέα διαπλοκή, η τάχατες «αριστερή» εξουσία δεν διανοείται να ενοχλήσει τους εκλεκτούς της, εξασφαλίζοντας συνθήκες ισονομίας και ισοπολιτείας στον χώρο του Τύπου. Οπότε, ας χάσουμε και τις επικουρικές μας, ας μείνουν απλήρωτες και οι συνταγές και οι εξετάσεις, ακόμη και των καρκινοπαθών, όπως συμβαίνει το τελευταίο δίμηνο. 

Πώς θα προσελκύσουμε νέους «επενδυτές», αν είναι να έχουν... τις ίδιες υποχρεώσεις με κάθε άλλο Ελληνα εργοδότη; Ε, να μην έχουμε και... παράλογες αξιώσεις, γιατί μπορεί να «τσινήσει» ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης ή ο Βαξεβάνης. Και τι θα γίνουμε χωρίς αυτούς;

Γ. Π. Μασσαβέτας

www.massavetas.gr


NEWSLETTER