Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 21:16

"Εσύ για πόσα "like" περνιέσαι;"

Γράφτηκε από την
"Εσύ για πόσα "like" περνιέσαι;"

Κάποτε το πόσο αρεστός ή μη, άνθρωπος ήσουν, εκφραζόταν με λόγια θαυμασμού ή αποδοκιμασίας που μεταφέρονταν δια στόματος ανθρώπων, οι οποίοι τύγχανε να σε σχολιάσουν.

Σήμερα, η εποχή μας μετράει το ποιόν ενός ανθρώπου και το πόσο δημοφιλής αυτός μπορεί να είναι, με μία νέα μονάδα μέτρησης το γνωστό από πολλούς "like" που συγκεντρώνουν οι αναρτήσεις στο facebook και γενικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν είναι μόνο οι νέοι που αναζητούν διαρκώς τις πιο ψαγμένες αναρτήσεις, με λόγια βαθυστόχαστα, φιλοσοφημένα ή με φωτογραφήσεις θα λέγαμε επαγγελματικές, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Φαίνεται πως η συγκέντρωση όλων και πιο πολλών like με βάση τις δημοσιεύσεις, φαντάζει στο μυαλό σαν μια ευκαιρία αναγνώρισης, ενδεχομένως του επαγγελματικού-προσωπικού βίου ή της κρίσεως σε θέματα που χρήζουν σχολιασμού.
Αναρωτιέται κανείς πόσο ουσιώδης μπορεί να είναι η χρήση του like και τι ακριβώς υποδηλώνεται μέσω αυτής. Σίγουρα κάτι σου αρέσει όταν πατάς το like button, αλλά σε τι βαθμό για να αποκτήσει το άτομο που το λαμβάνει μια προστιθέμενη αξία.
Και εν πάση περιπτώσει, αναγνωρίζεις την όποια αξία στο άτομο όταν το συναντάς από κοντά, ή κρύβεσαι πίσω από τη σκιά του like σου;

Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου


NEWSLETTER