Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 12:27

Ευχαριστήρια επιστολή στους γονείς του Παιδικού Σταθμού Ανδρούσας

Γράφτηκε από την

Αγαπητοί γονείς έφτασε το τέλος ενός μοναδικού ταξιδιού που κράτησε 16 χρόνια στον Παιδικό Σταθμό Ανδρούσας.

16 χρόνια γεμάτα όμορφες στιγμές χαράς, δημιουργίας γνώσης, γέλιου.

16 χρόνια γίναμε ομάδα, παλέψαμε μαζί με κοινούς στόχους και όλα αυτά μας έδεσαν σε μια κοινή πορεία.

Φεύγοντας από τον Παιδικό Σταθμό Ανδρούσας νιώθω πλήρης, χαρούμενη και ευτυχής πιστεύοντας ότι έκανα το καθήκον μου αξιοποιώντας τις δυνατότητες που είχα. Πέρασα τόσα χρόνια κοντά στα παιδιά σας στα οποία έδωσα αλλά και πήρα ίσως  περισσότερα από αυτά. Πήρα από την αθωότητα τους, από τη δροσιά και την παιδικότητα τους Τα μάτια των παιδιών, το χαμόγελο, η ευθύτητα, η αμεσότητα, η φαντασία και η άδολη αγάπη τους με έκαναν να καθυστερήσω να πάρω την απόφαση να φύγω.

Κάνοντας όπως είθισται τον απολογισμό των σχολικών χρόνων που περάσαν μπορώ να πω ότι πολλά ήταν αυτά που πετύχαμε και αρκετά αυτά που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ακόμα. Η επιτυχία αυτού του παιδικού σταθμού ήταν το αποτέλεσμα της αγάπης μας. Όταν αγαπάς και σέβεσαι αυτό που κάνεις θα έχει σίγουρη επιτυχία. Αυτό το σταθμό φροντίσαμε να τον πλατύνουμε τόσο όσο να χωρά τη  αγάπη, τη χαρά, τη γνώση, τις ζαβολιές και τα καβγαδάκια μας. Aυτά που νομίζαμε ότι μας χώριζαν αλλά και αυτά που μας ένωναν πάντα. Σε αυτό το σχολείο μορφώθηκε πάνω από όλα η ψυχή μου. Έμαθα να μπαίνω στη θέση του άλλου και να σκέφτομαι όπως σκέφτεται, να νιώθω όπως νιώθει, να νοιάζομαι για το κοινό καλό. Σας ευχαριστώ όλους και τα χρόνια που πέρασα κοντά σε σας και στα παιδιά σας δε τα αλλάζω με τίποτα.

Ο Σταθμός αυτός ήταν το πρώτο και όχι το δεύτερο σπίτι μου. Αγαπημένη μου συνήθεια προέκταση της ζωής μου. Το σχολείο που αγάπησα, που δούλεψα χωρίς ωράριο, χωρίς πρόγραμμα, με μόνη βοήθεια τη στήριξη και την αγάπη των μαθητών και των γονιών τους.16 χρόνια διαρκούς αγώνα για το καλό αυτού του σχολείου. Πάρα πολλές όμορφες στιγμές  μα και αρκετές άσχημες. Ο Παιδικός Σταθμός Ανδρούσας  πολεμήθηκε πολύ. Πιστεύαμε όμως στις δυνατότητες μας ξέραμε ότι αγωνιζόμαστε με γνώμονα το δίκαιο και το σωστό και αυτός ήταν ο λόγος που που δε λυγίσαμε στις μικρόψυχες και άδικες κριτικές.

Οι τυχόν αντιπαραθέσεις, αντιδικίες και εμπαθείς κριτικές μας έκαναν πιο δυνατούς για να βάλουμε ένα λιθαράκι ακόμα στην ποιοτική αναβάθμισή του Παιδικού Σταθμού Ανδρούσας. Συνεργαζόμενη εποικοδομητικά με όλους σας δώσαμε έναν αγώνα τιμής αξιοπρέπειας και αλληλοσεβασμού με αποτέλεσμα το επίπεδο της παρεχόμενης γνώσης στον Παιδικό Σταθμό να αποτελεί υπόδειγμα. Βρισκόμουν με όλους εσάς τους γονείς σε  καθημερινή επαφή κατανοώντας τις αγωνίες σας. Χτίσαμε μαζί ένα πεδίο αμοιβαίας εμπιστοσύνης , κάναμε αρκετές εκδηλώσεις και δραστηριότητες βγαίνοντας και έξω από το όρια της τοπικής κοινότητας.  Μέσα σε συνθήκες   βαθιάς οικονομικής κρίσης όραμα μου ήταν να έχουμε έναν Παιδικό Σταθμό ανοιχτό στην τοπική κοινωνία.  

Ευχαριστώ ξεχωριστά τον κ. Μενη Παπαδόπουλο που ως Δήμαρχος του πρώην Δήμου Ανδρουσας ήταν πάντα παρών και αρωγός σε κάθε πρόβλημα μας και που με τις ενέργειες του ο Παιδικός Σταθμός εξελίχθηκε και βελτιώθηκε.

Τις  συναδέρφους μου κ. Ελένη Σκιγκοπούλου και Βίλλυ Ασημακοπούλου που στήσαμε και δουλέψαμε μαζί επί χρόνια στον Παιδικό Σταθμό  Ανδρούσας και που τώρα παρόλο που έχουν διοριστεί και δουλεύουν σε άλλα σχολεία είναι πάντα για το σταθμό στην πρώτη γραμμή. Το βοηθητικό προσωπικό την Κολυβάρη Κωστούλα, την  Χριστοφιλοπούλου Σοφία και τη Γεωργουλοπούλου Δήμητρα που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και που με τόση αγάπη αγκάλιασαν, φρόντισαν και συνδέθηκαν μαζί με τα παιδιά σας. Ευχαριστώ επίσης τον κ.  Κοτσογλανίδη Γιώργο , τον κ. Παγάνη Γιώργο, τον κ. Κολυβάρη Θανάση  την κ. Μαραβά Τζίνα, εθελοντές- δημότες Ανδρουσας που σε όλες τις επιτυχημένες εκδηλώσεις που κάναμε ήταν δίπλα μου σε ο,τι χρειαζόμουν.
Το ταξιδι στον Παιδικο Σταθμο Ανδρουσας τελειώνει...Τόσες πολλές  αναμνήσεις....

Δε θέλω να δω τον Παιδικό Σταθμό Ανδρουσας  άδειο. Δε θέλω να μάθω οτι οι τάξεις είναι χωρίς παιδικές φωνούλες χωρίς γέλια γιατί η ησυχία δεν ταιριάζει  σε σχολική τάξη, σε σχολική αυλή...

Αγαπητοί γονείς θέλω να ξέρετε ότι μπορεί να μην κατάφερα να αλλάξω την νοοτροπία μερικών για την αναγκαιότητα να κρατηθεί ζωντανός και ανοιχτός ο Παιδικός Σταθμός Ανδρούσας προσπάθησα πολύ όμως.
Αγαπητά παιδάκια μου σας ευχαριστώ για το υπέροχο ταξίδι που μου χαρίσατε όλα αυτά τα χρόνια. Η σκέψη μου πάντα θα ακολουθεί τα βήματά σας.

Να θυμάστε:

Ανεβείτε ψηλά γιατί όλα είναι ομορφότερα όταν τα κοιτάς από ψηλά.
Μείνετε ταπεινοί
Βαδίστε με αυτοπεποίθηση και όχι με έπαρση και αλαζονεία.
Σε όλα αυτά βρίσκεται  το μυστικό της επιτυχίας.

                                                                      Σας ευχαριστώ από καρδιάς...

                                                                            Η Παιδαγωγός
                                                                          Κομηνέα Γεωργία