Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 18:46

Παραχώρηση στρατοπέδου της Καλαμάτας για τουριστική μονάδα, προτείνει ο Γ. Καραμπάτος

Γράφτηκε από την

“Ο χώρος του στρατοπέδου της Καλαμάτας να παραχωρηθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό σε επενδυτικό φορέα εντελώς δωρεάν για 50 χρόνια για τη δημιουργία μιας νέας ΠΟΤΑ την επόμενη τριετία”. Αυτό προτείνει με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Καραμπάτος, την οποία υπογράφει ως ενεργός πολίτης.

Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

“Τελευταία γινόμαστε μάρτυρες ενός παραλογισμού γύρω από τη χρήση του στρατοπέδου Καλαμάτας. Θα περίμενε κανείς να ακούσει από τους εκπροσώπους των ΟΤΑ και κυρίως της Καλαμάτας, κάποιες προτάσεις που θα βοηθούσαν την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή να προχωρήσει σ’ αυτό που όλοι θέλουμε αλλά δεν βλέπουμε, στην ανάπτυξη με χαρακτηριστικά βιωσιμότητας. Αντ’ αυτού ακούμε προτάσεις όπως να παραχωρηθεί το στρατόπεδο στην Αεροπορία για να φιλοξενεί πιλότους από διάφορες χώρες που θα εκπαιδεύονται να πετάνε τα πανάκριβα πολεμικά αεροπλάνα στερώντας από πολύτιμους πόρους την οικονομία, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον κ.ά.

Φτάνει πια με τους εξοπλισμούς. Φτάνει πια με τα παραμύθια του ετοιμοπόλεμου κράτους ικανού να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο από Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση δηλαδή από παντού… Φτάνει πια με την παραχώρηση ζωτικών χώρων, όπως το στρατόπεδο Καλαμάτας, σε πολεμοχαρείς ηγεσίες που διαγκωνίζονται ποιος θα φέρει τη μεγαλύτερη συμφορά στις χώρες και στους λαούς της Μεσογείου.

Σ’ αυτό τον παραλογισμό εμείς θα αντιπροτείνουμε ο χώρος του στρατοπέδου της Καλαμάτας να παραχωρηθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό σε επενδυτικό φορέα εντελώς δωρεάν για 50 χρόνια για την δημιουργία μιας νέας ΠΟΤΑ την επόμενη τριετία. Η νέα ΠΟΤΑ θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες σε υποδομές και ανωδομές για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό ο επενδυτικός φορέας θα είναι υποχρεωμένος στα επενδυτικά αναπτυξιακά σχέδια να συμπεριλάβει τον Ταΰγετο και τον ποταμό Νέδα και σωρευτικά να δημιουργηθεί ένα τουριστικό προϊόν ικανό να παρασύρει στη βιώσιμη ανάπτυξη όχι μόνο την Καλαμάτα αλλά και την Πελοπόννησο, γιατί τότε μόνο θα μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη”.