Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 18:01

Η τοπική αυτοδιοίκηση να γίνει η μητέρα της ανανέωσης

Γράφτηκε από την

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα για το Δήμο Καλαμάτας με χαρά βλέπω, απόρροια του νέου εκλογικού νόμου, πολλούς καινούριους συνδυασμούς να σχηματίζονται, κάτι το οποίο θα ωφελήσει τη συνεργασία και την πολυσυλλεκτικότητα της νέας δημοτικής αρχής.

Πράγμα όμως που για να καταστεί εφικτό χρειάζεται πολιτικό πολιτισμό, απουσία κομματικών η άλλων εξαρτήσεων και κυρίως θέληση για προσφορά συνολικά στους δημότες της πόλης και όχι μόνο στους ψηφοφόρους σου. Θα είναι έγκλημα μετά από τόσα χρόνια κρίσης, που θα έπρεπε να μας κάνουν σοφότερους, να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και να ανακυκλώνουμε πρακτικές που έφεραν τα καταστροφικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών στη χώρα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει η μητέρα της ανανέωσης σε πολιτικό προσωπικό και κυρίως σε λογικές που θα βοηθήσουν τον τόπο μας να αλλάξει.

Ο καθένας από εμάς ανήκει κάπου ιδεολογικά ή ακόμα και κομματικά, αυτό δεν μπορεί να εμποδίσει ευρύτερες συνεργασίες ανθρώπων που δεν ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο ώστε να συναινέσουν σε θέματα μείζονος σημασίας για την πόλη, είτε ακόμα να δημιουργήσουν μια παράταξη με συγκεκριμένο βέβαια πρόγραμμα και θέσεις που θα καλύπτουν και θα βρίσκουν σύμφωνους όλους τους εμπλεκόμενους. 

Τραγικό εν έτει 2019 οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις να φτιάχνονται σε πολιτικά γραφεία, τραγικό τα αυτοδιοικητικά σχήματα να μην βγαίνουν από την ίδια την κοινωνία αλλά σε κλειστές κάμαρες από κομματικούς, οικονομικούς, εκκλησιαστικούς και άλλους παράγοντες.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η επιλογή για την ένταξή μου σε αυτοδιοικητικό συνδυασμό θα γίνει σύμφωνα με τα παραπάνω. 

Δεν θα αποποιηθώ ποτέ την ιδεολογική και κομματική μου ταυτότητα αλλά θα παλεύω πάντα για τις ιδέες μου και τα πιστεύω μου με όποιο κόστος, γιατί εάν δεν αλλάξεις εσύ πώς περιμένεις από όλους τους άλλους να αλλάξουν...

 

Αντώνης Τσώνης

Αναπληρωτής γραμματέας

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας