Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 13:19

Μέγα λάθος κ. Χρυσοχοΐδη

Γράφτηκε από τον
Μέγα λάθος κ. Χρυσοχοΐδη

Συμβαίνει κ. Χρυσοχοΐδη να σας περιβάλω με τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη μου στις ικανότητές σας. Ακριβώς γι’ αυτό με στενοχώρησε ιδιαιτέρως η ανάρτησή σας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου με ύφος απαράδεκτου πολιτικού τσαμπουκά μάς ενημερώνετε: «Σήμερα θα πάω να δω με τον δεκαπεντάχρονο γιο μου την ταινία “Τζόκερ”».

Είναι σαν να φτύνετε ως προϊστάμενος υπουργός της Αστυνομίας τους δύο αστυνομικούς που δεν είχαν άλλη επιλογή από τη στιγμή που έγινε γραπτή καταγγελία για παράβαση του νόμου, παρά να εφαρμόσουν τον νόμο.

Ναι, αν ήμουν στη συγκεκριμένη αίθουσα προβολής, θα με ενοχλούσε πράγματι να γίνεται αιφνιδιαστική διακοπή της προβολής από αστυνομικούς. Και αν είχα πλήρη άγνοια της πραγματικότητας ή αν ήμουν από εκείνους που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα όπως τους βολεύει κάθε φορά, θα τα έβαζα με τα δύο όργανα της τάξης. Επειδή όμως συμβαίνει να γνωρίζω την πραγματικότητα και να διαθέτω κοινή λογική, αν θα έπρεπε να τα βάλω με κάποιον, ε, δεν θα ήταν οι δύο αστυνομικοί που δεν είχαν κανένα δικαίωμα επιλογής.

Αυτές οι επιτροπές που ελέγχουν προληπτικώς τις κινηματογραφικές ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές, προκειμένου να αποφανθούν ποιες είναι κατάλληλες για ανηλίκους και ποιες όχι… για πλάκα λειτουργούν;

Δεν στέκομαι καν στη συγκεκριμένη ταινία. Δεν την έχω δει. Και δεν είναι εκεί το θέμα, αλλά στη γενική αρχή. Το αν δηλαδή πρέπει να γίνεται σεβαστή μια νομοθεσία που υπάρχει. Και επί του συγκεκριμένου θέματος η νομοθεσία δεν είναι τωρινή. Ισχυε και επί των ημερών του κ. Τσίπρα, που τώρα κάνει επίδειξη του… προοδευτισμού του με εξυπνακίστικα σχόλια. Αλλά δεν μας λέει γιατί δεν άλλαξε τον νόμο, ώστε και οι ανήλικοι να μπορούν να απολαμβάνουν όλες τις ταινίες βίας και χυδαίες «τσόντες». Είτε είναι καλός ο νόμος, οπότε είναι ψεύτικη και υποκριτική η αντίδρασή του, είτε είναι κακός, οπότε πρέπει να απολογηθεί για το ότι δεν τον άλλαξε.

Οσο για σας, αγαπητέ Μιχάλη, θα ήθελα να επικρατούσε βρετανικό φλέγμα στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας. Και να «μπουκάρουν» αστυνομικοί στον κινηματογράφο που θα πάτε με τον ανήλικο γιο σας, ώστε με πάσα τυπικότητα να ακολουθήσει η προσαγωγή σας στο αστυνομικό τμήμα και να σας ασκηθεί η ίδια δίωξη για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου», όπως συνέβη με τους γονείς της Κηφισιάς.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 


NEWSLETTER