Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 16:25

Αφιερωμένο: Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω

Γράφτηκε από τον
Αφιερωμένο: Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω

 

 

Μετά τον καταιγισμό δηλώσεων και αντιδηλώσεων, για όσα συνέβησαν κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της οδού Ματρόζου, όπου η κάθε πλευρά παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα, κινούμενες αμφότερες στη λογική του άσπρου-μαύρου και του διπόλου κόλαση-παράδεισος, αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω μια μουσική αφιέρωση προς τους πλέον φανατικούς υπερασπιστές εκατέρας των δύο εκδοχών, περί του τι πράγματι συνέβη.

Τους αφιερώνω λοιπόν το άσμα του Χρήστου Νικολόπουλου, που απέδωσε εξαιρετικώς η φίλη μου Κατερίνα Κούκα: «Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω». Ούτε ένθεν ούτε κακείθεν. Δεν υπάρχουν άγγελοι στο στρατόπεδο των τσαμπουκάδων καταληψιών και λοιπών μπαχαλάκηδων. Αλλά ούτε και όλοι οι νεαροί και συνήθως πλημμελώς εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, που καλούνται να τους αντιμετωπίσουν, συγκροτούν ταξιαρχίες αγγέλων.

Τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, που συνελήφθη επεισοδιακώς μαζί με τους δυο γιους του, παρά το ότι ζούμε στην ίδια γειτονιά, στο Κουκάκι, δεν έτυχε να τον γνωρίζω. Γνωρίζω όμως μερικούς ανθρώπους που έχουν συνεργασθεί μαζί του. Την γνώμη των οποίων εκτιμώ, διότι πρόκειται για ανεξάρτητες προσωπικότητες, πνευματικούς ανθρώπους χωρίς κομματικές παρωπίδες. Οπότε η γνώμη τους μέτριοι για μένα πολύ περισσότερο από τους επιστρατευμένους, για την περίσταση, «διανοούμενους» που υπέγραψαν ένα κείμενο καταγγελίας.

Δέχομαι λοιπόν την εικόνα που μου έδωσαν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ενός ηπίου, πολιτισμένου ανθρώπου, που απεχθάνεται τις ακρότητες. Αλλωστε αυτό ακριβώς αποπνέουν εκείνα τα οποία απηύθυνε προς τους αστυνομικούς την ώρα που τον έδεναν. Τα οποία έχουν καταγραφεί. Και είναι μια ξεκάθαρη αποστασιοποίηση από τις πρακτικές των μπαχαλάκηδων, τους οποίους ευθέως καταγγέλλει. Οπως και οι δηλώσεις του αμέσως μετά την απελευθέρωσή του. Δηλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις υστερικές κραυγές του Ραγκούση και των ομοίων του.

Σημειώνω απλώς ότι ο Ραγκούσης -που κατηγορεί μάλιστα τον Χρυσοχοΐδη για γκαιμπελικά ψεύδη- και οι άλλοι Συριζαίοι κάνουν μια χονδροειδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αντάξια ακριβώς των μεθόδων του Γκαίμπελς. Υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση έγινε χωρίς δικαστική έγκριση, ενώ γνωρίζει ότι υπήρχαν επί τόπου όχι ένας αλλά τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί.

Επειδή «δεν υπάρχουν άγγελοι» ούτε και στην αστυνομία, ενδεχομένως υπήρξαν ακραίες θεαματικές συμπεριφορές. Βλέπετε, μισή ώρα πριν από τους αστυνομικούς, είχαν φθάσει εκεί τα τηλεοπτικά συνεργεία. Οπότε κάποιοι ενδεχομένως έκαναν το «σόου» τους. Για να τους «γράψουν» οι κάμερες και οι φωτορεπόρτερς.

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER