Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 13:46

Σε «καραντίνα» τους αχρείους πολιτευτές σας

Γράφτηκε από τον

Επειδή διάφοροι βγαίνουν στα κανάλια και παριστάνουν τους… ήρωες, τους «ελληναράδες», ως προς την αντιμετώπιση των κινδύνων από τη διασπορά του κορονοϊού, θα μιλήσω ως ένας από εκείνους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, που απειλούνται ιδιαιτέρως από τον συγκεκριμένο ιό.

Οσους ανήκουμε στις ηλικίες άνω των 70 και οι οποίοι, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, όλο και κάτι… κουβαλάμε από παθήσεις. Από διαβήτη έως καρδιοπάθειες και από «καρκινάκι» έως πνευμονοπάθειες.

Ελπίζω κ. Πρόεδρε να σηκώσατε το τηλέφωνο και να ρίξατε ένα καλό... χεστήριο στη βουλευτίνα σας Ελενα Ράπτη, η οποία προκειμένου να κατοχυρώσει τα εκ του χριστεπωνύμου πληρώματος της Θεσσαλονίκης ψηφαλάκια της, βγήκε να μας κάνει, ως μη όφειλε, επίδειξη πίστεως. Παροτρύνοντας όλους να μην φοβούνται να κοινωνήσουν, όπως έπραξε και η αμφιλεγόμενη «επιστήμων» κ. Γιαμαρέλου.

Κανείς δεν πρόκειται να είναι λιγότερο πιστός ή να χάσει το… εισιτήριο για τον παράδεισο, αν αναβάλει για ευθετότερο χρόνο τη μετάληψή του. Διότι παλληκαριές αυτού του τύπου δεν επιτρέπονται σε τούτες τις πονηρές ημέρες, με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, όταν ολόκληρες περιφέρειες άλλων χωρών, ακόμη και εδώ δίπλα μας στην Ιταλία, τίθενται σε καθεστώς καραντίνας.

Γιατί ο ιός έχει επεκταθεί τόσο γρήγορα στην Ιταλία, όπου καταγράφεται και το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων, εκτός της Κίνας; Γιατί ενώ σε Ιταλία και Κορέα έχουμε περίπου τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων, οι θάνατοι στη γειτονική μας χώρα είναι περίπου επταπλάσιοι από εκείνους της Κορέας; Διότι η γειτονική μας χώρα έχει τον πιο γηρασμένο πληθυσμό της Ευρώπης. Και τα περισσότερα θύματά της είναι ακριβώς από τα άτομα άνω των 70 ετών. Οι άνω των 65 ετών Ιταλοί και Ιταλίδες αντιπροσωπεύουν το 22,6% του όλου πληθυσμού.

Εμείς βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ίδια πληθυσμιακή σύνθεση. Κατά την ΕΛΣΤΑΤ οι άνω των 70 ετών συμπατριώτες μας φθάνουν στο 14,79%. Οπότε αν προσθέσουμε και εκείνους της κλίμακας 65-70 το ποσοστό ανεβαίνει σημαντικώς.

Είναι αχρείο και ανίερο να εξωθούνται τέτοια άτομα να… προκαλούν την τύχη τους. Σεβαστείτε, πολιτευτές και αμφιλεγόμενοι επιστήμονες, το δικαίωμά μας στη ζωή.

Θα πάω να κοινωνήσω στον ίδιο παπά, αν η «ζόρικη» κ. Ράπτη μεταλάβει από τα χέρια του παπα-Γιώργη της Αμαλιάδας, αφού έχουν προηγηθεί όλοι οι μετασχόντες στην εκδρομή του. Το τολμά;

Αιδώς… αχρείοι.

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr