Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 12:53

Να θέσουμε σε καραντίνα και τους ανεύθυνους

Γράφτηκε από τον
Να θέσουμε σε καραντίνα και τους ανεύθυνους

 

 

 

Η παγκόσμια και η εσωτερική ειδησεογραφία μάς στέλνουν καθημερινώς μηνύματα αφύπνισης, τα οποία δεν πρέπει να μας οδηγούν σε εκδηλώσεις πανικού, αλλά σε συνετή, επιμελώς προληπτική, συμπεριφορά.

Στην Ελλάδα έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό, τον εκπαιδευτικό από την Ηλεία. Με την απώλειά του να είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την κοινωνία του Πύργου, διότι, εκτός από την αμιγώς πολιτική του δράση ως αμετακίνητο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε και από τους πρωτοπόρους ενός κοινωνικού κινήματος με ιδιαίτερη προσφορά στα νέα παιδιά, αλλά και στους οικονομικώς αδύναμους γονείς τους: τα κοινωνικά φροντιστήρια, τα οποία δίδασκε ως εθελοντής και τα οποία, στην περίπτωση του Πύργου Ηλείας, υπήρξαν πρωτοποριακά και υποδειγματικά για όλη την Ελλάδα, σε όλη την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Διεθνώς εκπέμπεται το μήνυμα ότι ενώπιον αυτής της πανδημίας ουδείς είναι στο απυρόβλητο, κτυπά αδιακρίτως. Πολιτικούς, όπως ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, είτε η υπουργός Ισότητας της Ισπανίας, που τέθηκε σε καραντίνα μαζί με τον σύντροφό της, αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης και ηγέτη των «Ποδέμος» Πάμπλο Ιγκλέσιας. Μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Τομ Χανκς που επίσης τέθηκε σε καραντίνα, μαζί με την Ελληνίδα σύζυγό του στην Αυστραλία. Αστέρες του αθλητισμού, όπως ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Ρονάλντο.

Είναι ανάγκη να απομονώσουμε όλους τους ανεύθυνους, όσους προκλητικώς αψηφούν τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας, που πλέον αναγνωρίζεται και επισήμως ως πανδημία. Οτιδήποτε και να επικαλούνται. Και μαζί με αυτούς να απομονώσουμε και τους… φωστήρες που προκαλούν συγχύσεις στην ελληνική κοινωνία. Σαν τον ανεκδιήγητο Σταμάτη Κραουνάκη και τις συνωμοσιολογίες του, που ούτε ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει τι προσφέρουν στην κοινωνία. (Να τον χαίρονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ που τον ανέδειξαν και σε πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής). Οπως την κ. Ράπτη, της Νέας Δημοκρατίας, που βάζει πάνω από όλα όχι την πίστη της, αλλά την κολακεία μιας συγκεκριμένης κατηγορίας ψηφοφόρων της. Οπως και τον επικινδύνως φαιδρό πωλητή αλοιφών για τον κορονοϊό Κυριάκο Βελόπουλο, που είναι ντροπή για το έθνος μας ότι κάποιοι συμπολίτες μας τον ανέδειξαν σε πολιτικό αρχηγό.

Επειδή η βλακεία είναι εξίσου επικίνδυνη με τον ιό, είναι ανάγκη όσοι λειτουργούμε με κοινή λογική και στοιχειώδη υπευθυνότητα, να την θέσουμε σε… καραντίνα. Πείθοντας τους συμπολίτες μας να αποστρέφονται εκείνους που την μεταδίδουν.

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER