Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 12:42

Ανάγκη να δείτε και αυτά

Γράφτηκε από τον
Ανάγκη να δείτε και αυτά

 

Η ιστορία ενός εκάστου, στον δημόσιο βίο αυτής της χώρας, είναι γνωστή. Προπαγανδιστής οιασδήποτε κυβέρνησης ουδέποτε υπήρξα.

Ασκούσα πάντοτε κριτική, είτε διατύπωνα προτάσεις. Και ενίοτε το πλήρωνα ακριβά. Αυτή την ώρα, πάντως, αισθάνομαι την ανάγκη, καθώς σας βλέπω να αποφεύγετε την πεπονόφλουδα του λαϊκισμού και να τολμάτε αποφάσεις που δυσαρεστούν, δεν έχω κανέναν δισταγμό να πω: «Καλά τα πάτε, κ. Πρόεδρε», στον χειρισμό αυτής της μεγάλης και τόσον επικίνδυνης κρίσης.

Ασφαλώς και πρόκειται να ακολουθήσουν και πολλά άλλα μέτρα πέραν των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί. Επισημαίνω απλώς την ανάγκη για έγκαιρη, άμεση αντιμετώπιση κάποιων πρακτικών προβλημάτων.

* Να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στην έκκληση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για μείωση του ΦΠΑ στις χειρουργικές προσωπίδες και τα απολυμαντικά υγρά και τα αντίστοιχα νωπομάνδηλα. Προϊόντα περί τα οποία εκδηλώνονται, δυστυχώς, φαινόμενα όχι απλής αισχροκέρδειας, αλλά ακόμη και μαυραγοριτισμού. Ινα επιβεβαιωθεί ότι μεταξύ των ανθρώπων υπάρχει πάντοτε το είδος εκείνο των αχρείων που πορεύεται με το δόγμα «ο θάνατός σου, η ζωή μου».  Για τους οποίους η ποινική αντιμετώπιση, από τα όργανα της συντεταγμένης Πολιτείας, πρέπει να είναι ιδιαιτέρως αυστηρή.

* Να οργανωθεί συντονισμένη επιχείρηση για την ασφαλή επιστροφή στην πατρίδα των φοιτητών, αλλά και οικονομικών μεταναστών, που έχουν καταφύγει στη Βρετανία και επιθυμούν να επιστρέψουν. Διότι είναι εκτεθειμένοι στο επικίνδυνο πείραμα της νέας κυβέρνησης. Η οποία επέλεξε, αντί της περιοριστικής πολιτικής όλων των άλλων χωρών, σε ολόκληρο τον πλανήτη, να... δοκιμάσει την αντοχή του ιού παίζοντας ρώσικη ρουλέτα με τη ζωή των πολιτών. Με τη θεωρία για την «ανοσία της αγέλης». Με απλά λόγια, να πεθάνουν όσοι είναι να πεθάνουν, ας είναι και χιλιάδες, με την προσδοκία να αποκτήσουν ανοσία οι υπόλοιποι.

Εννοείται ότι όσοι επιστρέφουν πρέπει αυτομάτως να τίθενται σε καθεστώς απομόνωσης για δύο εβδομάδες. Διότι έχουμε ήδη στην Ασία, εκεί από όπου ξεκίνησε η πανδημία, το φαινόμενο του «μπούμερανγκ». Ενώ δηλαδή στην Κίνα, το Χονγκ-Κογκ, την Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα έχουν καταφέρει να περιορίσουν τον ρυθμό εξάπλωσης του ιού μεταξύ των αυτοχθόνων, στα νέα κρούσματα που καταγράφονται παρατηρείται αυξημένος αριθμός «εισαγόμενων». Κυρίως από άτομα που επιστρέφουν «δραπετεύοντας» από το πείραμα Τζόνσον. Να μην αφήσουμε πάντως τους δικούς μας ανθρώπους να γίνουν πειραματόζωα.

 

 

 Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER