Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 19:04

Ο κιτρινισμός «στα χρόνια της χολέρας»

Γράφτηκε από τον
Ο κιτρινισμός «στα χρόνια της χολέρας»

Λες και δεν μας φτάνουν τα άγχη και οι αγωνίες που προκαλεί στον κάθε ένα μας η επέλαση του κορονοϊού, άγχη και αγωνίες που σχετίζονται με την ίδια την επιβίωσή μας, έχουμε και εκείνους που για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο.

Αυτούς στους οποίους αναφέρεται ο ανωτέρω τίτλος, κατά παράφραση του τίτλου του αριστουργηματικού βιβλίου του Μάρκες «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας». Αυτούς που ερωτοτροπούν με τον κιτρινισμό και την αχρεία κομματική εκμετάλλευση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε.
Προφανώς χωρίς να το σκεφθεί, ενστικτωδώς, αυτός που σχεδίασε τη χθεσινή πρώτη σελίδα της «Αυγής», του επίσημου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, την γέμισε ακριβώς με κίτρινο χρώμα. Και σε αυτό το κίτρινο φόντο προβάλλει η «είδηση»: «Σχεδιάζουν περικοπή των συντάξεων». Εκείνοι οι οποίοι διά χειρός Κατρούγκαλου τσάκισαν τους συνταξιούχους, εμφανίζονται τώρα, σε ρόλο Δον Κιχώτη, ως υπερασπιστές των συνταξιούχων έναντι… αόρατων εχθρών, τους οποίους κατασκευάζουν εκ του μηδενός, χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο.
Είναι ολοφάνερο ότι τους ενοχλεί το γεγονός ότι ως τώρα τα έχουμε πάει αρκετά καλά ως χώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οτι από τις δημοσιευόμενες δημοσκοπήσεις προκύπτει πως η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, σε ποσοστό που φθάνει ακόμη και το 87% -δηλαδή καλύπτει και ψηφοφόρους όλου του φάσματος των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μηδέ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εξαιρουμένων- επικροτεί τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οτι ξένοι ηγέτες και μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την Ελλάδα ως υπόδειγμα έγκαιρης και συνετής κινητοποίησης και διαχείρισης της κρίσης.
Περίμενα από το επίσημο όργανο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια πιο υπεύθυνη στάση. Να μην αναδίδει την ίδια κομματική εμπάθεια που απέπνεαν οι αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα του διαβόητου πλέον Σωτήρη Καψώχα, αλλά και του -φευ!- ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, που μας ενημέρωσαν αμφότεροι ότι περιμένουν πότε «θα γυρίσουν» για να… «μας γαμ…». Οτι θα τους άφηναν αυτούς τους δύο στα χρόνια που θα περιμένουν, να εξασκούνται κατά μόνας, εντατικώς προπονούμενοι, χειροπρακτικώς.
Για να αντέξουμε αυτή την ανθρωπιστική κρίση, πέρα από τα ιατρικά φάρμακα και τα μέτρα προληπτικής, κυρίως ατομικής, υγιεινής, έχουμε ανάγκη και καλής ψυχολογικής κατάστασης. Και είναι στα όρια του εγκλήματος το να μας δηλητηριάζουν κάποιοι με κατασκευές ψευδών ειδήσεων που προκαλούν ανησυχία και ανασφάλεια. Γυρίστε τους την πλάτη.

 

 Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER