Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 17:16

Ανησυχία Βακαλόπουλου για το Κυπαρισσιακό

Γράφτηκε από την


Την προσοχή εφιστά ο Μπάμπης Βακαλόπουλος για το προς ψήφιση περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που αφορά και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Ρωτά δε αν οι τοπικοί φορείς, Περιφέρεια, δήμος, επιστημονικοί και περιβαλλοντικοί φορείς έχουν άποψη και αν την έχουν γνωστοποιήσει στη διαβούλευση, όπως επίσης αν έχουν ενημερώσει την τοπική κοινωνία. Χαρακτηριστικά ο κ. Βακαλόπουλος τονίζει για το θέμα αυτό:
«Μετά από την επιστημονικά τεκμηριωμένη παρέμβαση σοβαρών περιβαλλοντικών οργανώσεων (WWF,Green Peace κλπ) για το νομοσχέδιο "Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας..." δικαιολογημένα οφείλουμε να ανησυχούμε για όλες τις προστατευόμενες περιοχές Natura κλπ και για την προστασία της υγείας του περιβάλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα για την Δυτική Πελοπόννησο και ειδικά για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο στον οποίο βρίσκεται η Natura περιοχή της Ελαίας, ελπίζουμε το παρόν Ν/Σ εφόσον ψηφιστεί ως έχει να μην αποτελέσει αφορμή για τα γνωστά σχέδια υπερεκμετάλλευσης και καταστροφής της πράγματι μοναδικής ομορφιάς περιοχής (Δάσος Ελαίας κλπ).
Οι τοπικοί φορείς (Δήμος Τριφυλίας, Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας αλλά και οι επιστημονικοί, περιβαλλοντικοί κλπ) έχουν άποψη για το θέμα και τους κινδύνους που παραμονεύουν από την ψήφιση του Ν/Σ;
Αν ναι, τις έχουν γνωστοποιήσει στην όποια (μηδενική θα έλεγα) διαβούλευση έχει γίνει;
Θα ενημερώσουν σχετικά την κοινωνία;
Η όποια σιωπή τους εφόσον συνεχιστεί να μην είναι αφορμή για την οικοπεδοποίηση της περιοχής...».