Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 15:03

Χαίρε «αριστερής» υποκρισίας το βάθος το άμετρον

Γράφτηκε από τον
Χαίρε «αριστερής» υποκρισίας το βάθος το άμετρον

Εχω πάψει να ασχολούμαι με την… κατινίστικη ενασχόληση με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Κυρίως διότι, έκπαλαι, δεν ανταποκρίνονται προς αυτό που περιγράφει η ονομασία τους. Ελάχιστες από αυτές μας περιγράφουν με ειλικρίνεια το «πόθεν».

Στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι απλώς μια καταγραφή του «έσχες».

Ενώ το ζητούμενο είναι να δούμε «πού τα βρήκε τα λεφτά» ο κάθε δημόσιος άνδρας - ή και γυναίκα. Αν δηλαδή η αύξηση της περιουσίας του έχει σχέση με τις αποφάσεις που λαμβάνει κατέχοντας ένα αξίωμα. Αν είναι όχι μόνο «νόμιμη» αλλά και «ηθική» και αν συνάδει με τη «δημόσια εικόνα» που κάθε ένας από αυτούς καλλιεργεί και συστηματικώς προβάλλει για τον εαυτό του. Αν σήμερα ασχολούμαι με το θέμα, είναι διότι με προκαλεί βαναύσως το μέγεθος της «αριστερής» και «προοδευτικής» υποκρισίας. Τυπικό παράδειγμα το πώς τοποθετούνται έναντι του πλουτισμού πολιτικών τα δημοσιογραφικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό δείγμα η… καταγγελία της κυριακάτικης εφημερίδας του κ. Βαξεβάνη, εργαλείου αιχμής για την άσκηση της πολιτικής του Τσίπρα.

Αναφέρεται στον πλούτο ενός ανθρώπου που η πολιτική του θητεία ήταν μόλις τεσσάρων μηνών. Αρα, ό,τι έχει αποκτήσει, είναι άσχετο με την πολιτική του σταδιοδρομία. Ο λόγος για τον εκδότη της μοναδικής ημερήσιας ελληνόφωνης εφημερίδας της Νέας Υόρκης, του «Εθνικού Κήρυκα», που έχει πολλά στρέμματα ακινήτων στη Λήμνο, ένθεν κατάγεται και στα Χανιά, τόπο καταγωγής της συζύγου του. Βρίσκουν… προκλητικό το ότι ο Διαματάρης, «οικογενειακός φίλος του Μητσοτάκη», όπερ ασφαλώς είναι το μέγα έγκλημά του, διαθέτει «διώροφη μονοκατοικία στα Χανιά σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων και περισσοτέρων από 370 m2 και δύο διαμερίσματα στην Αθήνα 150 m2 και 211 m2».

Χωρίς να αξιολογούν το ότι ο άνθρωπος αυτός, εδώ και σαράντα χρόνια, είναι εκδότης μιας κερδοφόρας εφημερίδας, έχοντας καταφέρει να εξαφανίσει και την Ελληνοαμερικανίδα ανταγωνίστριά του, αλλά και τις προσπάθειες των Τεγόπουλου και Μπόμπολα, που προχώρησαν σε έκδοση του «Εθνους» και της «Ελευθεροτυπίας» με δικά τους πιεστήρια στη Νέα Υόρκη. Την ίδια στιγμή κάνουν… γαργάρα το ότι ο «σύντροφος» Παπαδημούλης μόνο μέσα στο 2018 απέκτησε οκτώ ακόμη ακίνητα. Πρέπει να απολογηθεί ο δεξιός και «καπιταλίστας» Διαματάρης ή κάποιοι που το παίζουν «παιδιά του λαού» -ο Παπαδημούλης δεν είναι δα και ο μόνος- για τις προκλητικές περιουσίες τους;

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER