Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 16:27

Οταν τα άκρα της βλακείας συναντώνται

Γράφτηκε από τον
Οταν τα άκρα της βλακείας συναντώνται

 

Τα άκρα πράγματι συναντώνται. Σε αποθέωση βλακείας, σκοταδισμού, συνωμοσιολογίας.

Την ώρα που η κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη αληθούς ενημέρωσης, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη επιτυχία την πανδημία, οι αρρωστημένοι ακραίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να ενσπείρουν σύγχυση και αμφιβολίες στους απλούς ανθρώπους. Και το ζητούμενο είναι πώς μπορεί να προστατευθεί η κοινωνία από δαύτους.
Αν αμφιβάλλετε για την συνάντηση των άκρων, ρίξετε μια ματιά σε δυο, υποτίθεται, άκρως αντίθετα στρατόπεδα. Από την μια στο στρατόπεδο των ακροαριστερών «αναρχικών», με τις ποικιλώνυμες οργανώσεις. Και από την άλλη στο στρατόπεδο των φανατικώς θρησκόληπτων ακροδεξιών. Το ίδιο πνεύμα εκπορεύεται τόσο από τις αφίσες και τις ιστοσελίδες των δεκάδων «αντιιμπεριαλιστικών» γκρουπούσκουλων, όσο και από τα έντυπα των ακροδεξιών, όπως π.χ. η «Ελεύθερη Ωρα». Αλλά και διά στόματος «αστέρων» της πολιτικής, όπως η Ραχήλ Μακρή, που τα κατάφερε να είναι… δύο σε ένα. Και «αριστερή» ως Συριζαία και ακροδεξιά ως ΑΝΕΛ.
Για τους μεν ακροαριστερούς η πανδημία είναι ένα «κολπάκι» των… αφεντικών, για να φαλκιδεύσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και να επιβάλουν τον έλεγχό τους στις «μάζες». Για τους δε ακροδεξιούς συνωμοσιολόγους είναι μια «απάτη», την    οποία αποκαλύπτει(!) η «Ελεύθερη Ωρα» και άλλοι έξυπνοι στο διαδίκτυο, προκειμένου οι σκοτεινές εξουσίες του Μπιλ Γκέιτς, του Τζορτζ Σόρος και της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» να μας επιβάλουν τον σατανικό ψηφιακό αριθμό που προωθεί ο Μητσοτάκης διά του Πιερρακάκη.
Αν αυτό σας παρηγορεί, δεν πρόκειται για αποκλειστικώς ελληνικό φαινόμενο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, η «ενημέρωση» που παρέχουν οι «συνωμοσιολόγοι» έφτασε μέχρι του σημείου να εμφανίζει ένας ακροδεξιός τηλεαστέρας, «κολλητός» του Προέδρου Τραμπ, ο Αλεξ Τζόουνς, ως… σκηνοθετημένη απάτη την σφαγή 26 νηπίων και δασκάλων στο Σάντυ Χουκ του Κονέκτικατ.
Η διαφορά είναι ότι, παρά τα όσα μπορεί να καταλογίσει κανείς στο σύστημα των ΗΠΑ, εκεί, αυτός ο εξυπνάκιας καταδικάσθηκε ήδη να πληρώσει μια αποζημίωση 100.000 δολαρίων, στον πατέρα ενός από τα θύματα που κατ’ αυτόν ήταν…μαϊμούδες νεκροί, στα πλαίσια μιας… συνωμοσίας κατά της ελεύθερης κυκλοφορίας των όπλων. Και έπεται η συνέχεια, καθώς ανάλογες αγωγές έχουν καταθέσει πολλοί γονείς αδικοσκοτωμένων παιδιών.
Εδώ, πότε θα δούμε να ασκείται κάποια δίωξη εναντίον των δικών μας «εξυπνάκηδων», από τους Βελόπουλους ως τους «Antifa» και τους εμπόρους του Παΐσιου;

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER