Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 18:42

COVID 19: Μεγάλη κολυμπήθρα…

Γράφτηκε από την
COVID 19: Μεγάλη κολυμπήθρα…

Του Αλέξη Ρουτζούνη
Δημοτικού Συμβούλου - Επικαφαλής «Συνεργασία για τη Δυτική Μάνη»

Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Δυτικής Μάνης (μόνο οι επικεφαλής των παρατάξεων!) και με πρόσχημα τον Covid-19, η δημοτική αρχή έφερε πρόταση να χαριστούν κατά το ήμισυ περίπου...(30-40%) οι οφειλές νερού από παλαιότερες μετρήσεις, περασμένων χρόνων.
Με αυτό το τρόπο επιβραβεύονται οι ασυνεπείς και οι μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, αδικούνται ευσυνείδητοι πολίτες που τακτοποιούν παρά τις δυσκολίες, τις υποχρεώσεις τους, ανοίγονται δρόμοι που δεν θα ωφελήσουν και θα δημιουργήσουν κακό προηγούμενο, στερώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία.
Υπάρχουν διακανονισμοί, ρυθμίσεις, κοινωνικά τιμολόγια που μπορεί ο κάθε οφειλέτης να κάνει χρήση και η δημοτική αρχή να εφαρμόσει.
Υπάρχει όμως και Κανονισμός Ύδρευσης που σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να εφαρμόζεται προς κάθε κατεύθυνση και χωρίς διακρίσεις.
Τα χρήματα του νερού είναι ανταποδοτικά και τα προβλήματα στη περιοχή μας γύρω από την ύδρευση, τεράστια. Δεν είναι δυνατόν να διαγράφονται βεβαιωμένες οφειλές με το σκεπτικό «ότι μαζέψουμε…».
Η προκλητική αυτή πρόταση πέρασε στο Δ.Σ. αφού καταψηφίστηκε μόνο από τη δική μας δημοτική παράταξη και δυο μέλη (Πρόεδρο του Δ.Σ. και αντιδήμαρχο, και μπράβο τους!) της δημοτικής αρχής (Μαραμπέας, Μπασάκος, Ανδροβιτσανέας, Ταβουλαρέας ψήφισαν υπέρ).
Είναι σίγουρο πως τέτοιες αποφάσεις δεν βοηθούν τη λειτουργία του Δήμου, θα τις βρούμε μπροστά μας και δημιουργούν το αίσθημα της αδικίας και της άνισης μεταχείρισης μεταξύ των δημοτών.
Μια απόφαση που «μπάζει νερά» και έρχεται στο όνομα της πανδημίας να βαπτιστεί ελάφρυνση, κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι σε στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Θα εξετάσουμε για το νόμιμο της υπόθεσης, το ανήθικο είναι δεδομένο.


NEWSLETTER