Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 11:47

Κοίτα ποιοι μας μιλάνε για εκτροπή

Γράφτηκε από τον
Κοίτα ποιοι μας μιλάνε για εκτροπή

 

Αυτό και αν είναι θράσος χιλίων πιθήκων. Στην μεγάλη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ έδωσαν συνέντευξη τύπου πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ των οποίων ο μοιραίος για τον ευτελισμό της Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αλλά και για τις περιπέτειες του τόπου μετά το 2014. Που τώρα τον έχει ο Τσίπρας να παίζει τον «σκιώδη υπουργό Δικαιοσύνης». Εχοντας στο πλευρό του τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, τον υπεύθυνο για το ότι γέμισε η χώρα με αποφυλακισμένους δολοφόνους, βιαστές και ναρκέμπορους, τον Νίκο Παρασκευόπουλο. Και αναφερόμενοι στην πορεία της διερεύνησης του σκανδάλου Novartis και της πολιτικής σκευωρίας που στήθηκε από τους ίδιους, για να «κάτσουν στο σκαμνί» οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, διατύπωσαν έναν προκλητικό ισχυρισμό: «Είμαστε μάρτυρες θεσμικής εκτροπής».

Και τα λένε αυτά την ίδια ώρα που αποκαλύπτονται απίστευτες παρεμβάσεις ελέγχου των θεσμών και των κρατικών μηχανισμών από τους ίδιους. Από τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, ως ακόμη και τα εγκληματικά μικροκομματικά παιγνίδια εντός του σώματος της Πυροσβεστικής. Που έφθαναν ως το σημείο να αφήσουν ακάλυπτες ολόκληρες περιοχές της χώρας, την ώρα που καίγονταν, προκειμένου να «αδειάσουν» κάποιον που δεν τους ήταν αρεστός και να προωθήσουν τους δικούς τους. Την ώρα που αποκαλύπτονται φρικώδεις μεθοδεύσεις για την συγκάλυψη ευθυνών, είτε της Δούρου είτε εκλεκτών τους στον μηχανισμό των σωμάτων ασφαλείας, στην υπόθεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μάτι, με τους 102 νεκρούς.

Μιλούν για «θεσμική εκτροπή» εκείνοι οι οποίοι, προκειμένου να κάνουν το χατίρι της τότε πρωθυπουργικής συζύγου, Μπέτυς Μπαζιάνα, που παραπονιόταν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι «πήραν την εξουσία άλλα όχι και τον έλεγχο του κράτους», επιχείρησαν, συστηματικώς, να αλώσουν όλους τους θεσμούς. Ωστε να… μην κλαίει κάθε 5η Ιουλίου. Αλλά και να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του Παύλου Πολάκη και των ομοίων του, που ονειρεύονταν να δουν σιδηροδέσμιους όσους περισσότερους μπορούσαν από τους πολιτικούς αντίπαλους τους, ως «αναγκαία προϋπόθεση» για… να κερδίσουν ξανά τις εκλογές.

Ο βόρβορος που αποκαλύπτεται, τόσο από τις τηλεφωνικές… νουθεσίες του άλλοτε αρχηγού της Πυροσβεστικής, προς τον επιφορτισμένο με τον έλεγχο των πεπερασμένων, να «καταπιεί» τα στοιχεία αν θέλει να έχει καλή εξέλιξη στο καθεστώς της «για πρώτη φορά Αριστεράς», είναι ακριβώς η επιτομή της θεσμικής εκτροπής. Της παρακρατικής λειτουργίας. Του χυδαίου αλλά και επικίνδυνου κομματισμού. Ε, δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

massavetas@gmail.com

 


NEWSLETTER