Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 11:00

Ο Ελον Μασκ, οι μάσκες και οι μασκαράδες

Γράφτηκε από τον

Γεγονότα παράλληλα:

- Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ελον Μασκ, ο πολυμήχανος και πολυεκατομμυριούχος πρόεδρος διαφόρων επιχειρήσεων, από την Tesla που είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή ηλεκτροκινούμενων οχημάτων, ως διάφορες εταιρείες διαστημικών δραστηριοτήτων, έκανε πανηγυρική παρουσίαση ενός νέου πειράματός του, συνοδευόμενος από… τρία γουρουνάκια. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό εμφύτευμα, μεγέθους όσο ένα νόμισμα των δύο ευρώ, με το οποίο φιλοδοξείται, όταν φθάσει σε ανώτερα στάδια τελειοποίησης, να γίνεται αμφίδρομη «μεταφορά δεδομένων», από έναν υπολογιστή στον εγκέφαλο εκείνου, στον οποίο έχει τοποθετηθεί το «τσιπάκι». Αλλά και τούμπαλιν.

Δηλαδή σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί κάποιος και να ελέγχει το περιεχόμενο του μυαλού ενός «δέκτη», αλλά και να του υποβάλει -και άρα να επιβάλει- τις δικές του επιλογές. Κάτι που τείνει να ξεπεράσει τα όσα προδιέγραψε ο Τζορτζ Οργουελ με το προφητικό πολιτικό βιβλίο του «1984». Ενδεχομένως να δικαιώσει και τη «Φάρμα των ζώων» του ιδίου, αν κάποιος καταφέρει να καταστήσει τα γουρούνια αν όχι «αφεντικά», έστω αμείλικτους «επιστάτες», κινούμενους από ένα ισχυρό αφεντικό.

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια: Ολοι ανεξαιρέτως στο ακροατήριο της παρουσίασης, φανατικοί της τεχνολογίας, κάποιοι από τους οποίους αδημονούν για το πότε θα καταφέρει ο Μασκ να τους μεταφέρει με τα διαστημόπλοια που σχεδιάζει στον πλανήτη Αρη, φορούσαν τις μάσκες τους. Διότι έχουν πλήρη επίγνωση της αλήθειας πως για να έχουν μερίδιο στο ψηφιακό μέλλον, θα πρέπει πρωτίστως να επιζήσουν από το εφιαλτικό παρόν της πανδημίας που «θερίζει» στις ΗΠΑ.

- Στο Βερολίνο, περίπου 40.000 αρνητές των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό, αρνητές ακόμη και της ύπαρξης του ιού, κυρίως ακροδεξιοί συνωμοσιολόγοι, επιχείρησαν να εισβάλουν δυναμικώς στο εμβληματικό κτήριο της γερμανικής Βουλής. Με «μπροστάρη» έναν αστέρα της τηλεοπτικής μαγειρικής, με ειδίκευση στη χορτοφαγία, τον 39χρονο Αττίλα Χίντλμαν, που γεννήθηκε τουρκάκι αλλά υιοθετήθηκε από ζεύγος Γερμανών και τώρα αισθάνεται πιο «σκληρός Γερμανός» από άλλους.

Ηλίθιοι γαρ, απέναντι στον κορονοϊό, υπάρχουν παντού. Ετοιμοι να αποδεχθούν τις θεωρίες δικών μας «αστέρων» ότι οι μάσκες κρύβουν κάποιο «τσιπάκι», διά του οποίου οι αόρατες σκοτεινές δυνάμεις μάς χειραγωγούν. Είτε τις θεωρίες αυτού του Αττίλα ότι το σχεδιαζόμενο εμβόλιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια «επιχείρηση γενοκτονίας» για να μειωθεί ο πληθυσμός του πλανήτη και να… ξεσκαρτάρουν οι εξουσίες τους ανεπιθύμητους.

Μάλλον χρειαζόμαστε και μάσκες για τα… αυτιά.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr