Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 10:30

«Διάμεση» ηλικία τα 35 έτη!

Γράφτηκε από τον
«Διάμεση» ηλικία τα 35 έτη!

Ας πούμε ότι σήμερα δεν εντοπίζεται κανένα νέο κρούσμα στην υπόλοιπη χώρα. Αλλά σε έναν έλεγχο του ΕΟΔΥ, σε μια πλατεία στο Κουκάκι, βρίσκονται μόνον δυο θετικοί στον ιό.

Εγώ, που σε λίγες μέρες συμπληρώνω τα 76, και ο γιος μου που είναι 44. Τι θα λέει η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ; «Διάμεση ηλικία τα 60 έτη». Για να κατέβει αυτή η διάμεση ηλικία στα 35 έτη θα έπρεπε, αντί για μας, να έχουν εντοπίσει η δυο τριανταπεντάρηδες ή τρία άτομα με ηλικίες 20, 30 και 55 ετών. 

Οταν λοιπόν σε μια ημέρα, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, σε μια πλατεία στο Περιστέρι, τον μεγαλύτερο σε πληθυσμό δήμο του λεκανοπεδίου Αττικής μετά τους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς, εντοπίζονται 31 κρούσματα με «διάμεση ηλικία» τα 35 έτη, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα, καταλαβαίνετε ότι στην κορυφή της ηλικιακής πυραμίδας βρίσκονται πέντε-έξι άνω των 60 ετών, ενώ ο αριθμός των «πιτσιρικάδων» είναι διψήφιος.
Αν θέλουμε να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στην ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου. Να δούμε τι είχε συμβεί σε μια μόνο γειτονιά του Περιστερίου, στο Μπουρνάζι, μιαν άλλοτε υποβαθμισμένη περιοχή που τώρα έχει γεμίσει μπαράκια και καφετέριες. Αντιγράφω:
«Πολύ γνωστό κλαμπ στο Μπουρνάζι έβαζε κόσμο μετά τα μεσάνυχτα από την…πίσω πόρτα. Αν και το μαγαζί έκλεισε κανονικά τα μεσάνυχτα και οι θαμώνες αποχώρησαν, ο μπάρμαν τους είχε πει να επιστρέψουν λίγο αργότερα, να μπουν από την πλαϊνή πόρτα και να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους. Δόθηκαν πρόστιμα σε περίπου 170 θαμώνες που βρίσκονταν στο μαγαζί».
Εδώ λέμε να μην συγχρωτίζονται, σε έναν γάμο ή μια κηδεία, πάνω από 30 άτομα, και «τα αφεντικά της νύχτας» έχωσαν σε κλειστό χώρο τουλάχιστον 170 νεαρούς και νεαρές.
Δεν λέω, να οικτίρουμε την επικινδύνως ανεύθυνη συμπεριφορά των «παιδιών», όπως επιμένουν να αποκαλούν πολλές Ελληνίδες μαμάδες τα «μωρά» τους, ακόμη και όταν είναι άνδρες και γυναίκες 35 ετών. Αλλά το αποφασιστικό κτύπημα πρέπει να είναι σε αυτούς που εκμεταλλεύονται, αισχροκερδώς, αυτή την ανευθυνότητα. Και φοβάμαι ότι δεν είναι αρκετή τιμωρία το σφράγισμα του καταστήματός τους μόνον για 15 μέρες. Ιδίως όταν τα πραγματικά περιστατικά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εκείθεν έγινε διασπορά σε νέους ανθρώπους, αλλά και σε «ευάλωτους», που εντοπίσθηκε μετά διήμερο.

 

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 


NEWSLETTER