Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 13:04

Ελπίζω να μη μας πιάσουν …στον ύπνο

Γράφτηκε από τον
Ελπίζω να μη μας πιάσουν …στον ύπνο

Αυτός ο νεαρός Τουρκαλβανός από τα Σκόπια, που σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο στην Βιέννη, είναι ήδη αποδεδειγμένο ότι είχε σχέση με το «Ισλαμικό Κράτος».

Στο οποίο είχε επιχειρήσει να φθάσει προ διετίας, αλλά συνελήφθη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 μηνών και αποφυλακίσθηκε, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, μετά από έξι μήνες. (Για να μη νομίζουμε ότι μόνον εδώ η επιείκεια της Δημοκρατίας ευνοεί τους εχθρούς της και γενικώς τους εγκληματίες). Ανάλογες διασυνδέσεις είχε και εκείνος που αποκεφάλισε τον ατυχή καθηγητή Σαμουέλ Πατί στη Γαλλία. Και τον οποίο τώρα ανακήρυξε ως «μάρτυρα» η Αλ-Κάιντα.
Από τέτοιους είναι γεμάτη η Ευρώπη. Ιδίως οι χώρες που είχαν άλλοτε επιβάλει αποικιοκρατικό καθεστώς σε περιοχές της Αφρικής και της Ασίας. Όπως η Γαλλία, η Βρετανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία. Φοβάμαι δε ότι αυτά που συνέβησαν στη Γαλλία και την Αυστρία είναι απλώς ένα προανάκρουσμα. Ότι θα πρέπει να περιμένουμε έναν καταιγισμό τέτοιων άνανδρων δολοφονικών επιθέσεων εναντίον ανύποπτων πολιτών. Και ο λόγος είναι απλός. Έχει ήδη δοθεί τέτοιο σύνθημα «πυρός».
Η Αλ-Κάιντα στο ισλαμικό Μαγκρέμπ, που το αποτελούν τρεις χώρες πρώην αποικίες, το Μαρόκο, η Αλγερία και η Τυνησία, εξέδωσε την Δευτέρα «ημερήσια διαταγή» με αποδέκτες όλους τους φανατικούς μουσουλμάνους που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες: «Το να σκοτώνετε οποιονδήποτε προσβάλλει τον προφήτη είναι το δικαίωμα καθενός Μουσουλμάνου». Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, χρησιμοποιώντας την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιεί εναντίον του και ο γιαλαντζί σουλτάνος της Άγκυρας, χαρακτηρίζοντας τον «νέο και άπειρο, με λίγο μυαλό».
Ελπίζω, κ. Πρόεδρε, να μη διατηρείτε, ούτε εσείς ούτε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είτε οποιοσδήποτε άλλος «αρμόδιος», στην κυβέρνησή σας, την αυταπάτη ότι η χώρα μας είναι στο απυρόβλητο. Έχουμε ήδη αρκετές δεκάδες χιλιάδες φανατικούς μουσουλμάνους, τόσον από το Μαγκρέμπ, όσο και από άλλες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, στη χώρα μας. Και θα ήταν ολέθριο λάθος να θεωρείτε ότι δεν πρόκειται να βρεθούν, και εδώ, κάποιοι που θα τείνουν ευήκοον ους στα κελεύσματα, είτε του ISIS είτε της Αλ-Κάιντα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων του θρησκευτικού φασισμού.
Ελπίζω οι μυστικές υπηρεσίες και οι αρχές ασφαλείας να είναι σε πλήρη επαγρύπνηση, έχοντας ήδη εντοπίσει πολλούς επίδοξους «μάρτυρες». Μήπως και προλάβουμε τα χειρότερα.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER