Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 10:10

Περισσότερη αξιοπρέπεια και σεβασμός για τον Μίκη

Γράφτηκε από τον
Περισσότερη αξιοπρέπεια και σεβασμός για τον Μίκη

 

 

Είναι αλήθεια ότι δεν θέλει πολύ για να βρεθείς «απ’ τα ψηλά στα χαμηλά κι’ απ’ τα πολλά στα λίγα», που έλεγε και το λαϊκό άσμα του Απόστολου Καλδάρα. Είναι κάτι που το βιώσαμε και το βιώνουμε πολλοί άνθρωποι μετά τις διαδοχικές οικονομικές κρίσεις, από το 2008 και εντεύθεν. Στις οποίες ήλθε να προστεθεί η πανδημία. Με νέα οικονομική εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τον ιό, θερίζει και η «φτωχοποίηση».
Θύμα της κατάστασης εμφανίζεται και η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η πολυτραγουδισμένη, από τον ίδιο, Μαργαρίτα. Και με σινδονιάδες, στον «τοίχο» της στο «φέισμπουκ», εν μέρει ασυνάρτητες, διεκτραγωδεί την κατάστασή της. Ότι δεν έχει να πληρώσει την ΔΕΗ και της έκοψαν το ρεύμα, στην βίλα στο Βραχάτι Κορινθίας, ούτε να αγοράσει τροφή για τα… 52 κατοικίδιά της.
Καμία διάθεση δεν θα είχα, μέσα σε όσα ζούμε αυτή την ώρα, να ασχοληθώ με την υπόθεση, αν η ευνοημένη από την ζωή θυγατέρα, ενός ανθρώπου που δόξασε και δοξάζει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, δεν έφθανε στο σημείο να επιτεθεί με οξύτατο ύφος και απρεπείς χαρακτηρισμούς, σε όσους τόλμησαν να διατυπώσουν, δημοσίως, την άποψη ότι όφειλε να επιδείξει μεγαλύτερη ψυχραιμία και να προστατεύσει την φήμη του Μίκη Θεοδωράκη, την ώρα που εκείνος είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι. Αλλά πάει πολύ να θεωρούν ορισμένοι επώνυμοι, που έζησαν ως τώρα πλουσιοπάροχα την ζωή τους, ότι τους χρωστούν και η κοινωνία και η Πολιτεία, επειδή έπεσαν έξω με τις επιλογές τους.
Συμβαίνει να μένω στον ίδιο δρόμο όπου βρίσκεται και μια εκπληκτική γωνιακή μονοκατοικία, η αγορά και η αναπαλαίωση της οποίας κόστισαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Είναι το σπίτι που δώρισε ο Μίκης στην θυγατέρα του. Όταν λοιπόν έχεις ένα τέτοιο σπίτι, από τα ακριβότερα της Αθήνας, και μια βίλα στο Βραχάτι, όταν η εισροή χρήματος, από τα πνευματικά δικαιώματα του Μίκη, δεν έχει πάψει ούτε στην περίοδο των κρίσεων, έχεις τρόπους να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες. Χωρίς να διασύρεις το όνομα του Μίκη.
Σεβαστή η αγάπη σας κυρία για τις γάτες και τα σκυλάκια σας. Έστω και αν δεν θυμάμαι ούτε μια χειρονομία σας για την ανακούφιση κάποιου πάσχοντος συνανθρώπου μας.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER