Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 10:10

Διαστρεβλώνετε, διαστρεβλώνετε, κάτι θα απομείνει

Γράφτηκε από τον
Διαστρεβλώνετε, διαστρεβλώνετε, κάτι θα απομείνει

 

Θα ήταν ευχής έργο αν κάθε υπουργός αφοσιωνόταν αποκλειστικώς στην αποστολή του.

Αν δεν υπήρχαν οι… συνήθεις ύποπτοι που περιφέρονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, όχι για να αναφερθούν στο αντικείμενό τους -πράγμα που θα ήταν απολύτως κατανοητό- αλλά για να λαλούν περί παντός επιστητού. Αν ο Άδωνις Γεωργιάδης έβγαινε στις τηλεοράσεις μόνο για να μας δώσει κάποια είδηση, κάποιο χειροπιαστό θετικό αποτέλεσμα της πολιτικής του, που να δείχνει ότι έχουμε ελπίδες αναπτυξιακής πολιτικής, που είναι και το αντικείμενό του και όχι να «πετάγεται», είτε τηλεοπτικώς είτε διαδικτυακώς, με άποψη για όλα. Με συνηθέστερο αποτέλεσμα να «στρώνουν πάσες» στην αξιωματική αντιπολίτευση και τα όργανά της για πολιτική εκμετάλλευση ακόμη και με πλήρη διαστρέβλωση των λεγομένων.
Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Βγήκε στην ΕΡΤ να απαντήσει στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, λες και η κυβέρνηση δεν έχει κυβερνητικό εκπρόσωπο, που ασχολείται καθημερινώς με αυτή τη δουλειά. Αναφέρθηκε και στο θέμα των ΜΕΘ, λες και δεν μπορεί να απαντήσει στους ισχυρισμούς του Τσίπρα ο Κικίλιας ή ο Κοντοζαμάνης. Και από εκεί άρχισε ένα όργιο προπαγάνδας από τα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τους νοσταλγούς του τσιπρισμού στο Διαδίκτυο. Απομονώθηκε μια φράση και έγινε αντικείμενο συστηματικής διαστρέβλωσης.
Τι είπε ο άνθρωπος; Ότι αν είχαμε φθάσει στο σημείο να έχουμε σε λειτουργία 5.000 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με αντίστοιχο αριθμό διασωληνωμένων, αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε περισσότερους θανάτους. Αυτονόητα πράγματα. Όταν τα διεθνή στατιστικά δεδομένα μάς δείχνουν ότι στην καλύτερη περίπτωση το 40% εκείνων οι οποίοι υφίστανται τη διαδικασία της διασωλήνωσης χάνουν τη μάχη της επιβίωσης -ποσοστό το οποίο, ενίοτε, ανεβαίνει ακόμη και στο 50%- η απλή αριθμητική προσδιορίζει και το τραγικό μέγεθος. Με 5.000 διασωληνωμένους έχεις να περιμένεις «από χέρι» 2.000 φέρετρα.
Ακολούθησε ένα όργιο διαστρέβλωσης σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη συνταγή του Γκαίμπελς «συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει». Διαστρεβλώστε, διαστρεβλώστε, όλο και κάτι θα ψαρέψουμε στα θολά νερά.
Τούτη την ώρα της έξαρσης της πανδημίας εκτός από υπεύθυνη κυβέρνηση έχουμε ανάγκη και από υπεύθυνη αντιπολίτευση, Αντ’ αυτής έχουμε κόμματα που επενδύουν σε ακατανόητες απεργίες, που στρέφονται ευθέως κατά των εργαζομένων, κατά των μη προνομιούχων, όπως η σημερινή απεργία στις αστικές συγκοινωνίες.
Να τους χαίρονται οι οπαδοί τους.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER