Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 10:28

Το ψέμα περπατά ακόμη και με… «κοντά ποδάρια»

Γράφτηκε από τον

 

Άστραψαν και βρόντηξαν από… ιερή αγανάκτηση. Από τη μία τα έντυπα της ακροδεξιάς, όχι μόνο τα πιο κραυγαλέα ψεκασμένα σκύβαλά της, όπως η «Ελεύθερη Ώρα» και το «Μακελειό», αλλά και η πιο «σοβαρή», υποτίθεται, εκδοχή τους, όπως η «Δημοκρατία» και η «Εστία» που κάνουν αντιπολίτευση στη «γραμμή» του Καμμένου, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε για να εκφράσει την «ιερή αγανάκτησή» του.

Και από την άλλη χιλιάδες ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Αφορμή μία καταγγελία, υποτίθεται από έγκυρη πηγή, από δημόσιο πρόσωπο, την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη, η οποία δήλωσε ότι στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, όπως και στον Αλβανίας κ. Αναστάσιο, κατά τη νοσηλεία τους στον «Ευαγγελισμό» χορηγήθηκε το ειδικό πανάκριβο φάρμακο που είχε χορηγηθεί και στον Ντόναλντ Τραμπ στην Αμερική, το οποίο κατά τις… έγκυρες πληροφορίες έφθασε στην Ελλάδα με ειδική πτήση.
Ακολούθησε επισημότατη διάψευση από δύο υπεύθυνα στόματα. Τον διοικητή και τη διευθύντρια του νοσοκομείου, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι κανείς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν έλαβε θεραπεία, που να τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους νοσηλευόμενους με Covid-19. Αλλά σιγά να μην ζητούσαν συγγνώμη, όχι από τους δύο ιεράρχες, αλλά από την κοινή γνώμη, είτε ο Καμμένος και τα… ιδεολογικώς συγγενή του έντυπα, είτε η αρχισυνδικαλίστρια των νοσοκομειακών γιατρών. Το ψέμα εξακολουθεί να περπατά, έστω και αν αποδείχθηκε ότι έχει… κοντά ποδάρια.
Προκειμένου να κατανοήσουμε γιατί μία επιστήμων, ως ιατρός, η κ. Παγώνη, προκάλεσε μια τέτοια αναστάτωση διακινώντας ένα ψέμα, είναι ανάγκη να θυμηθούμε μια αλήθεια του δημόσιου βίου μας. Ότι ο συνδικαλισμός, ιδίως δε στον δημόσιο τομέα, χρησιμοποιείται κατά σύστημα ως ο προθάλαμος και ο αναβατήρας από τον οποίο διάφορα φιλόδοξα άτομα εκτοξεύονται προς το βουλευτιλίκι. Θυμίζω απλώς ότι οι δύο προκάτοχοι της κ. Παγώνη στην ηγεσία της ΕΙΝΑΠ ακολούθησαν αυτήν ακριβώς τη διαδρομή. Ο πρώτος, ο Φραγκλίνος Παπαδέλης, όχι μόνο εξελέγη βουλευτής Λέσβου, αλλά έλαβε και χαρτοφυλάκιο σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και ο δεύτερος, ο Νίκος Μανιός, εξελέγη με άνεση βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σειρά της τώρα και της κ. Παγώνη. Οπότε η ανάγκη δημοσιότητας στην υπηρεσία του μακρύ προεκλογικού αγώνα εξυπηρετήθηκε μια χαρά, με την ψεύτικη πληροφορία που κατέστησε τους δύο αρχιερείς προκλητικώς προνομιούχους και περιφρονούντες τις ευαγγελικές προσταγές.
Αθεόφοβοι και θεομπαίχτες.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr