Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 11:30

Τιμήστε την Άννα, με το έργο της

Γράφτηκε από τον

 

Οπαδός της κ. Γεννηματά δεν είμαι. Μπορώ όμως να κατανοήσω γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου της κ. Κεραμέως.

Και επιτρέψτε μου, κ. Πρόεδρε, να θεωρήσω ότι, εδώ, οι επιλογές σας εμφανίζουν κάποια σύγχυση. Από την μια τιμάτε την κ. Άννα Διαμαντοπούλου, επιλέγοντας να την προτείνετε ως υποψήφια διάδοχο του Ανχέλ Κουρία στην ηγεσία του ΟΟΣΑ. Και πολύ καλώς κάνετε. Από την άλλη, όταν το ΚΙΝΑΛ σας ζητά «να επαναφέρετε τον νόμο Διαμαντοπούλου» για την Παιδεία, τον μόνο νόμο που ψηφίσθηκε με τόσο ευρεία πλειοψηφία από την Βουλή των Ελλήνων το 2011 (από 255 βουλευτές τής τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, της ΝΔ) κάνετε ότι δεν το ακούσατε.

Η κατάργηση αυτού του νόμου ήταν από τις πρώτες αποφάσεις των θαυματοποιών του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα έγκλημα σε βάρος της Παιδείας. Το οποίο εκτελέστηκε, «εν μία νυκτί», για να ικανοποιηθεί η φιλική προς τους μπαχαλάκηδες πτέρυγα εν πολλοίς αποτελούμενη από «πιτσιρικάδες και ημιπιτσιρικάδες» της τρίτης δεκαετίας, που θεωρούν «επανάσταση» να τραμπουκάρουν στις σχολές και να διαπομπεύουν καθηγητές. Ήταν ένα από τα πρώτα πολιτικά εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Χάσατε μια ευκαιρία, κ. Πρόεδρε. Να περιβάλετε τις αλλαγές, στο καθεστώς λειτουργίας των πανεπιστημίων, με την ισχύ μιας ευρύτερης πλειοψηφίας. Δεν θα κερδίζατε, με τίποτε, τον ΣΥΡΙΖΑ του τσιπρισμού. Ούτε το ΚΚΕ που αμύνεται των…κεκτημένων του. Αλλά ήταν σημαντικό να έχετε την στήριξη του ΚΙΝΑΛ.
Ό,τι ψηφίσθηκε, καλώς ψηφίσθηκε. Αλλά δεν είναι και το άπαν. Υπάρχει δρόμος ακόμη μπροστά μας. Διότι αν δεν αλλάξει εκ βάθρων η Παιδεία μας, αν δεν γίνει σκοπός της η διαμόρφωση πολιτών με επίπεδο πολιτισμού και γνώσεις ικανές να βοηθήσουν την κοινωνία να βελτιώνεται καθημερινά, και όχι οι τυφλοσούρτες-εισιτήρια για την εισαγωγή σε μια οποιαδήποτε σχολή, τότε όλοι οι δείκτες θα εξακολουθήσουν να είναι αρνητικοί. Να μας καταγράφουν ως ένα έθνος σε διαρκή υποχώρηση. Με σύνδρομα αυτοκαταστροφής. Με ένα λαό απαίδευτο, που μονίμως θα του φταίνε οι άλλοι.
Όμως για να αλλάξει το ύφος, αλλά και το ήθος, της Παιδείας μας και όχι απλώς της παρεχόμενης τυπικής εκπαίδευσης, για να παύσουμε να εμφανιζόμαστε πρωταθλητές στα αρνητικά (σκάνδαλα, λαδώματα, φαυλότητα, αιώνιους φοιτητές, διαπλοκή, κακομοιριά, πελατειακές σχέσεις), χρειάζεται να αρθούν όλες οι συνέπειες του εγκλήματος του 2015.

giorgis@massavetas.gr

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr