Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 21:06

Μπούζα για ασθενοφόρα

Γράφτηκε από την
Μπούζα για ασθενοφόρα

Τα 20 ασθενοφόρα στην Πελοπόννησο είναι έργο του Πέτρου Τατούλη, υποστηρίζει με γραπτή δήλωσή της η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και προσθέτει: "Δεν βαρεθήκατε κ. Νίκα να λέτε ψέματα, αλλά δεν βαρεθήκαμε κι εμείς να αποκαθιστούμε την αλήθεια".

Σε άλλο απόσπασμα της δήλωσής της η κ. Μπούζα αναφέρει: "Στον τομέα υγείας, δηλαδή σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία κ.λπ. τα έργα που με στόμφο ανακοινώνει ο κ. Νίκας, αφορούν κυρίως το σχεδιασμό και τη δουλειά της περιφερειακής αρχής Τατούλη. Αυτή η παράδοξη συμπεριφορά τον οδήγησε μάλιστα να επιτεθεί ακόμη και στον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια γιατί… δεν τον ρώτησε στις αποφάσεις που έλαβε το υπουργείο για την υγεία στην Πελοπόννησο και κυρίως γιατί δεν όρισε αυτός τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων!!! Σημερινό «κατόρθωμα» του ανδρός είναι η ιδιοποίηση του σχεδιασμού της περιφερειακής αρχής Τατούλη για την προμήθεια 20 ασθενοφόρων μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου, ύστερα από ώριμη πρόταση της 6ης ΔΥΠΕ (Πάτρας) του υπουργείου Υγείας, που θα κατευθύνονταν σύμφωνα με το σχεδιασμό μας στα κέντρα υγείας της Πελοποννήσου. (Σχετικό με το θέμα, δελτίο Τύπου της 25-9-2019 του Πέτρου Τατούλη με τίτλο «Ο Π. Τατούλης καλεί τον Π. Νίκα να υπογράψει έργα 70 εκατ. €»).
Φανταστείτε πόσο προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών ο ισχυρισμός πως ενώ παρέλαβε την Περιφέρεια Πελοποννήσου αρχές Σεπτεμβρίου 2019, τα έργα στα οποία αναφέρεται και θέλει απρεπώς να ιδιοποιηθεί, εντάχθηκαν στο τρέχον ΕΣΠΑ στις 3 Οκτωβρίου 2019! Για να ενταχθεί το πιο απλό έργο στο ΕΣΠΑ απαιτείται χρονοβόρα διαδικασία, μελέτες, αδειοδοτήσεις κ.ά., ενώ στο προκείμενο των ασθενοφόρων, συνεργασία, συναντήσεις και αλληλογραφία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το αρμόδιο υπουργείο κ.ά. πολλά. Τον προκαλώ να επιδείξει αλληλογραφία και δικές του ενέργειες τις 20 ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι την ένταξή τους, για όλα τα έργα ΕΣΠΑ που κάθε μέρα είτε αυτός είτε οι συνεργάτες του εν είδει πλύσης εγκεφάλου αναφέρουν ως έργα για τα οποία οραματίστηκαν, σχεδίασαν και δούλεψαν αυτοί, άλλως να σωπάσει. Έφτασαν να υπογράφουν εκ νέου προγραμματικές συμβάσεις με δήμους και διαφόρους φορείς για έργα ήδη δρομολογημένα, ενώ μέχρι και τη διαδικασία υπογραφών ακόμη και τυπικών έργων π.χ. κόψιμο βλάστησης, καθαρισμούς αποδεκτών κ.λπ. την κάνουν επικοινωνιακό σόου, με τον κ. Νίκα να… πετάει κυριολεκτικά τις διάφορες συμβάσεις, εμφορούμενος από φανερή αλαζονική διάθεση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
Ειλικρινώς πιο κάτω δεν υπάρχει να φτάσει ένας αυτοδιοικητικός θεσμός που διολισθαίνει εκτός της αλαζονείας, πλέον και στη φαιδρότητα. Όσον αφορά «θολά» και «γκρίζα» που ανακαλύπτονται καθημερινά και παραβιάζουν τις ισχύουσες διατάξεις, θα υπάρξουν εκτενείς ενημερώσεις προς τους πολίτες αλλά και αναφορές προς τον αρμόδιο ελεγκτή νομιμότητας των ΟΤΑ".


NEWSLETTER