Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 23:33

Καταγγέλλω τον διχασμό

Γράφτηκε από τον

 

Όχι κ. Μητσοτάκη, αυτός ο νέος διχασμός και ο κοινωνικός αυτοματισμός που επιχειρείτε να εισαγάγετε, δεν θα περάσει. Δεν θα σας επιτρέψουμε να χωρίσετε την κοινωνία σε εμβολιασμένους και μη.

Να καθιερώσετε χώρους στους οποίους δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση όσοι δεν γουστάρουμε τα εμβόλια. Να δημιουργήσετε φασιστικά «γκέτο» για τους ανεμβολίαστους. Και να δίνετε δωροκάρτες εξαγοράς συνειδήσεων στους πιτσιρικάδες, για να τους εκμαυλίσετε, επειδή βλέπετε ότι στις ηλικίες 19-25, το τμήμα δηλαδή του πληθυσμού που είναι δυνητικώς το πλέον «κινητικό», μόνο το 11% έχει σπεύσει ως τώρα να εμβολιασθεί.

Είναι γούστο μου και καπέλο μου να μη θέλω να εμβολιασθώ. Είναι δικαίωμά μου να περιφέρομαι ελευθέρως σε όλους τους χώρους κοινωνικής συναναστροφής, στα θέατρα, τις συναυλίες, τα γήπεδα, στους χώρους εστίασης, τις πλατείες και τις παραλίες, ανάμεσα στους άλλους χωρίς να είμαι εμβολιασμένος και χωρίς να φορώ μάσκα. Στη ζωή υπάρχουν και «επαναστατικά δικαιώματα» πέρα και πάνω από τις κατεστημένες κοινωνικές αντιλήψεις. Όπως το επαναστατικό δικαίωμα που έχουν οι τζιχαντιστές, οι Ταλιμπάν να περιφέρονται ζωσμένοι εκρηκτικά «και όποιον πάρει ο χάρος». Με ποια ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα μου αφαιρέσετε αυτό το δικαίωμα;

Με ποιο δικαίωμα επιβραβεύετε με προνόμια και δωροκάρτες τους πιτσιρικάδες για να κάνουν το εμβόλιο; Αυτό το δικαίωμα το έχω μόνο εγώ, όταν ένα από τα παιδιά μου δεν τρώει το φαΐ του. Τότε μπορώ να λέω «όποιος έφαγε το φαγητό του θα φάει και παγωτάκι. Όποιος δεν το έφαγε, δεν έχει τίποτε». Είναι ένα παιδαγωγικό εργαλείο στα χέρια μου. Εσείς δεν δικαιούσθε να ασκείτε παιδαγωγική πολιτική επί ενηλίκων.

Σας φαίνονται παλαβά όσα διαβάσατε έως τώρα; Μα είναι υπαρκτά. Είναι «η αιχμή του δόρατος» στην πολιτική προπαγάνδα που ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει. Αν αμφιβάλετε ρίξτε μια ματιά στα άρθρα που έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες τους. Και όχι μόνο στα δικά τους αλλά και σε όλα τα ακροδεξιά έντυπα. Θα διαπιστώσετε δε ότι οι εμφανισμένοι ως «ριζοσπάστες Αριστεροί» και οι ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι, πατριδοκάπηλοι και υστερικώς θρησκόληπτοι, αναμασούν τα ίδια επιχειρήματα με διαφορετικό λεκτικό.

Αν επρόκειτο για παροδικά φαινόμενα θα μπορούσαμε να τα αποδώσουμε στις παρενέργειες από τον καύσωνα. Αλλά δυστυχώς είναι μια παγιωμένη, νοσηρή, πολιτική πραγματικότητα, που σερβίρεται με «προοδευτικές» γαρνιτούρες και εξυπνάδες.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr