Κυριακή, 04 Ιουλίου 2021 15:39

Μεγάλη τιμή για τη Μεσσηνία: H κα Βιργινία Σακελλαροπούλου αντιεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου

Μεγάλη τιμή για τη Μεσσηνία: H κα Βιργινία Σακελλαροπούλου αντιεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου

 

Του Ιωάννη Κ. Θεοδωρόπουλου – Δικηγόρου*

Η Μεσσηνία λογίζεται ευτυχής και υπερήφανη που μια εκλεκτή συμπατριώτισσά μας, από πατέρα και μητέρα από τη Μεσσήνη, η κα Βιργινία Σακελλαροπούλου, μέχρι τώρα Εισαγγελεύς Εφετών Αθηνών, προήχθη, πρόσφατα, με ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, στον επίζηλο βαθμό της Αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Το γεγονός αυτό, που έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη ανάδειξη της κας Ευαγγελίας Κουρλουμπίνη στην θέση της Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού  Συνεδρίου, θέση που ήδη κατέχει ο διακεκριμένος, εκ Μεσσήνης, συμπολίτης μας, σύζυγός της,  κος Κώστας Χρήστου Κωστόπουλος, μαρτυρεί το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των εκλεκτών συμπατριωτών μας.

Επανερχόμενος στη προαγωγή της κας Βιργινίας Σακελλαροπούλου, θέλω να προσθέσω, για την εν γένει προσωπικότητα και σταδιοδρομία της, τα παρακάτω: 

Η διαπρεπής συμπατριώτισσά μας, είναι θυγατέρα του Στρατηγού του Πυροβολικού Δημητρίου Σακελλαρόπουλου, του οποίου η υπηρεσία ως Ανωτάτου Αξιωματικού εις την Βόρειο Ελλάδα άφησε διακριτό αποτύπωμα υψηλών εθνικών υπηρεσιών, στον ευαίσθητο αυτό χώρο της πατρίδας μας.

Η μητέρα της κας Εισαγγελέως, Ελένη, το γένος Αγγελοπούλου, είναι επίσης εκ Μεσσήνης, και θυγατέρα της Αικατερίνης Λεβέντη, δασκάλας, που, στα προ και μετά τον πόλεμο χρόνια, έγραψε την δική της ιστορία στη μόρφωση των νεαράς ηλικίας μαθητών , αφού υπηρετούσε, επί μακρά σειρά ετών, στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο της πόλης της Μεσσήνης. 

Την εμβληματική προσωπικότητα της Κατίνας Λεβέντη, ο Δήμος Μεσσήνης, τιμώντας τις, προς την τοπική εκπαίδευση, υπηρεσίες της, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι υπήρξε από τις πρώτες γυναίκες, αιρετές Δημοτικές Συμβούλους της Ελλάδος, έδωσε το όνομά της στον προ της πατρικής της κατοικίας δρόμο στη Μεσσήνη.

Η κα Βιργινία Σακελλαροπούλου έχει πλουσία και διακριτή δράση εις την ενάσκηση των καθηκόντων της από όλες ανεξαιρέτως τις θέσεις ευθύνης που, ως Εισαγγελεύς, υπηρέτησε.

Ήδη εποπτεύει την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2017 έως και σήμερα. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (κατεύθυνση Εισαγγελέων) από το έτος 2019 έως και σήμερα και δίδαξε την θεματική ενότητα «Ιατρική Δεοντολογία» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά τα Ακαδημαϊκά Έτη 2014-2015 και 2015-2016.

Η δικαστική της καταξίωση ήρθε να επισφραγισθεί και με την ανάδειξή της ως αριστούχου διδάκτορος του Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο υψηλός αυτός ακαδημαϊκός τίτλος, που από μόνος του συνιστά κορυφαία αναγνώριση και επικύρωση των προσόντων της εκλεκτής συμπολίτιδός μας, συμπληρώνεται και με την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο «Ποινικό Δίκαιο- Ποινική Δικονομία».

Διερμηνεύοντας, όπως  θέλω να πιστεύω, τις διαθέσεις των συμπατριωτών μας, απευθύνω από τις φιλόξενες στήλες της Ελευθερίας τα ειλικρινή συγχαρητήρια και τις ευχές μου για ευδοκίμηση των νέων υψηλών καθηκόντων της.

        

* Ο κ. Ιωάννης Κ. Θεοδωρόπουλος είναι πτυχιούχος του Ινστιτούτου Ανωτάτων Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.