Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 23:01

“Τελικά τη σκότωσε”

Γράφτηκε από τον
“Τελικά τη σκότωσε”

Το κυρίαρχο στοιχείο του νέου εγκλήματος στην Δάφνη δεν είναι το ότι άλλος ένας “μάγκας και νταής” απάντησε στην πρόταση, στο αίτημα, στην “απειλή” -πείτε το όπως θέλετε- της γυναίκας του να χωρίσουν, τραβώντας το μαχαίρι και αφαιρώντας της την ζωή.

Ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταγράφεται μια ακόμη γυναικοκτονία. Είναι κάτι άλλο. Το ότι εκτός από τον φυσικό αυτουργό της νέας γυναικοκτονίας, έχουμε άλλους δυο ενόχους. Για τους οποίους δεν προβλέπεται να στηθεί δικαστήριο.

Το φονικό δεν ήλθε ως κεραυνός εν αιθρία. Είχαν προηγηθεί απανωτά επεισόδια με ξυλοδαρμό του θύματος. Τόσον έντονα, ώστε λίγες μόνον ημέρες πριν από “την κακιά ώρα”, στις 11 Ιουλίου, μια κοπέλα που ζει στην ίδια πολυκατοικία, ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας που ζητούσε βοήθεια, έσπευσε να ειδοποιήσει την αστυνομία. Αντιγράφω την ανάρτηση που έκανε, την ίδια νύκτα, στο διαδίκτυο:
«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο. Τα κουδούνια αλλάχτηκαν την Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά, δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν, άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν!».
Και η ίδια κοπέλα, την επομένη του εγκλήματος, με νέα ανάρτησή της σχολίασε: «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω».
Άλλη μια κλασική περίπτωση δημοσίων “λειτουργών” που “κάνουν την δουλειά τους με τον κώλο”. Πήγαν έξω από την πολυκατοικία, δεν άκουσαν τίποτα, έφυγαν. Ποιος θα τους ελέγξει για παράλειψη καθήκοντος; Δεν ξέρω καν αν η συνείδησή τους θα τους βαρύνει για το γεγονός ότι από την αμέλειά τους χάθηκε μια ζωή. Που θα μπορούσε να είχε σωθεί, αν έκαναν τον κόπο να κτυπήσουν το κουδούνι της καταγγέλλουσας, που τους είχε δώσει όλα τα στοιχεία, να φθάσουν ως το διαμέρισμα του θύματος, να του δώσουν την ευκαιρία να κάνει επίσημη καταγγελία που ενδεχομένως θα φόβιζε τον “νταή” και θα τον έκανε να μαζευτεί.
Θα ήθελα να ξέρω αν αυτοί οι δυο αστυνομικοί θα περάσουν από κάποιας μορφής αξιολόγηση. Αν προβλέπεται τέτοια διαδικασία στα πλαίσια της ΕΛΑΣ. Ή απλώς, μετά από κάποια τυπική ΕΔΕ, θα τους επιβληθεί μια επίπληξη, ή και τρίμηνη αργία, αντί να κριθούν ως πλήρως ακατάλληλοι για την αποστολή που τους έχει ανατεθεί.

giorgismassavetas@gmail.com

 


NEWSLETTER