Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 23:03

“Ράβδος εν γωνία”, άρα εκλογές

Γράφτηκε από τον
“Ράβδος εν γωνία”, άρα εκλογές

 

Οι Τούρκοι, τους οποίους, κολακεύοντας τον εθνικό εγωισμό μας, αρεσκόμεθα να αποκαλούμε “μπουνταλάδες”, ενώ υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε “ο πιο έξυπνος λαός”, παράγουν χιλιάδες πράγματα που εμείς δεν παράγουμε.

Από αυτοκίνητα έως    μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη. Τα οποία και χάρισαν την νίκη στους Αζέρους στην πρόσφατη σύγκρουση με την Αρμενία. Έχουν μάλιστα κατακλύσει την ελληνική αγορά, όχι πια μόνον με “αυγά Τουρκίας”, αλλά με πλείστα όσα βιομηχανικά προϊόντα. Από ηλεκτρικές μικροσυσκευές έως ηλεκτρολογικό υλικό. Και από από εσώρουχα έως χαρτομάντιλα και βρεφικές πάνες.
Σκασίλα μας εμάς. Εμείς έχουμε ανώτερη παραγωγή. Παράγουμε πρωτίστως έγκυρους και έγκριτους αναλυτές. Τι ανάλυση θέλετε να διαβάσετε σήμερα; Για τον κορονοϊό και τι κρύβεται πίσω από την πανδημία αλλά και μέσα στα εμβόλια; Μυριάδες αναλύσεις κατακλύζουν τόσο τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όσο, κυρίως, και τα “new media”, με έμφαση στις ιστοσελίδες “κοινωνικής δικτύωσης”. Για το τι “σηματοδοτούν” οι εξαγγελίες με τα μέτρα κοινωνικών παροχών του Μητσοτάκη από την ΔΕΘ; Χρόνο και διάθεση να έχετε να διαβάζετε.
Αν δεν είχαν καταργηθεί τα εκλογικά βιβλιάρια, θα έπρεπε να σπεύσουμε στα συρτάρια ή τα μπαούλα μας αναζητώντας τα. Διότι όλοι οι σοφοί αναλυτές, μαύρου, κόκκινου, γαλάζιου ή πράσινου χρώματος, απεφάνθησαν αυτομάτως και χορωδιακώς ότι αυτό το “δώσε και μένα μπάρμπα”, που μας παρουσίασε ο Κυριάκος από την Θεσσαλονίκη, δεν σημαίνει βεβαίως ότι τον έπιασε ψυχοπονιά για τα εισοδηματικώς κατώτερα στρώματα, είτε για την μεσαία τάξη, είτε για τους νέους. Σημαίνει απλώς ότι ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές. Και δεν μας ξεγελάει βεβαίως που επιμένει ότι κάλπες δεν πρόκειται να στηθούν πριν από την ολοκλήρωση της θητείας αυτής της κυβέρνησης. Σε τα μας τώρα; Τα μασάμε εμείς αυτά;
Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει, έλεγε μια παλιότερη παροιμία. Εν προκειμένω, ράβδος εν γωνία, άρα… εκλογές. Και άμα δείτε πρόωρες κάλπες, να μου τις δείξετε και εμένα. Που με το φτωχό μου το μυαλό εκτιμώ ότι ο Μητσοτάκης θα εξαντλήσει την θητεία του άχρι τρυγός.
Οι άλλοι παράγουν προϊόντα, μερικά από τα οποία ενισχύουν καταλυτικώς την στρατηγική τους θέση και έναντί μας και σε ευρύτερη κλίμακα. Εμείς όμως παράγουμε απόψεις. Αναλύσεις, εικασίες, θεωρίες, συνωμοσιολογίες, παραπολιτικά, κουτσομπολιά. Άρα, είμαστε πολύ ανώτεροι, αφού η παραγωγή μας είναι κατ’ εξοχήν πνευματική.
Φτου, να μη μας ματιάσω.

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER