Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 22:41

Φοβού τους πολύφερνους εξυπνάκηδες

Γράφτηκε από τον

 

 

Αντιλαμβάνομαι, κ. Πρόεδρε, ότι δεν θέλετε να δώσετε την εικόνα πως υποχωρείτε στις πιέσεις της αντιπολίτευσης και να απομακρύνετε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Μπογδάνο, όπως σας ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Μέρα25.

Θα περίμενα όμως μια πιο αυστηρή αποδοκιμασία από την δήλωση του εκπροσώπου σας, του κ. Οικονόμου. Αυτό το “αν το ξανακάνεις δεν θα είναι ανεκτό”, δεν είναι αρκετό για την περίπτωση ενός ανθρώπου που ήδη είναι χρεωμένος με πολλά στραβοπατήματα. Ενός ανθρώπου που φροντίζει πάντα να είναι στον αφρό της επικαιρότητας, να υπερπροβάλλεται με κάθε τρόπο, εκτοξεύοντας πυροτεχνήματα.

Οι εξυπνάκηδες που επιδιώκουν συνεχώς την δημοσιότητα, χωρίς να βουτάνε την γλώσσα στο μυαλό τους πριν αμολήσουν τις κοτσάνες τους, είναι είδος που ευδοκιμεί σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Αλλά πρωτίστως βλασταίνουν και αναπτύσσονται ταχέως στα κόμματα εξουσίας. Πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιπλεύσουν. Ώστε, είτε να διατηρήσουν κάποιο χαρτοφυλάκιο, είτε να το αποσπάσουν. Κραδαίνοντας συνεχώς την εξυπνάδα τους ως κάτι που λείπει από το οπλοστάσιο της εξουσίας την οποία υπηρετούν. Κοιτάτε με, καμαρώστε με, αξίζω ένα υπουργείο.

Αφήνω στην άκρη το τυπικό (αλλά και νομικό) παράπτωμα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων με την δημοσιοποίηση των ονομάτων νηπίων, αλλοεθνούς καταγωγής, που φιλοξενούνται σε συγκεκριμένο παιδικό σταθμό. Στέκομαι μόνο στην ουσία της υπόθεσης. Ποιο ήταν το μήνυμα του κ. Μπογδάνου; Ότι οι Ελληνίδες μητέρες που δεν εξυπηρετούνται από τους δημόσιους ή δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία πρέπει να στραφούν εναντίον των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων που “τους κλέβουν τις θέσεις”.

Έχουμε μετανάστες σε Γερμανία, Βρετανία, Σουηδία, σε δεκάδες χώρες. Και τα τρυφερά βλαστάρια τους απολαμβάνουν τις ίδιες παροχές που προφέρουν οι εκεί κοινωνίες, όπως και τα παιδιά των Γερμανών, των Βρετανών, των Σουηδών κλπ. Η διαφορά είναι ότι τα εγγόνια του αλησμόνητου φίλου μου, Γιώργου Τσοκάνη, στη Στοκχόλμη, πηγαίνουν από μηνών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς που τους παρέχουν ολοήμερη φροντίδα, με φαγητό, περίθαλψη και εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, ώστε οι γονείς τους να επιδίδονται απερίσπαστοι στις δραστηριότητές τους.

Το πρόβλημα των δικών μας βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων δεν είναι το ότι φιλοξενούν και παιδιά αλλοδαπών. Αλλά το ότι προσφέρουν “κολοβές” υπηρεσίες και στις Ελληνίδες και στις ξένες μητέρες. Ψιλά γράμματα για “έξυπνους” Μπογδάνους.

 

giorgismassavetas@gmail.com