Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 22:52

Πείτε μας ποιος προστατεύει ποιον

Γράφτηκε από την
Πείτε μας ποιος προστατεύει ποιον

 

Παλαβά πράγματα εξελίχθηκαν “κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια”.

 Με την Αστυνομία να τίθεται στην υπηρεσία των ψεκασμένων αρνητών των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Και να συλλαμβάνει ενώπιον των μαθητών τους, ευτελίζοντάς τους, και να οδηγεί στο κρατητήριο τρεις εκπαιδευτικούς που έκαναν αυτό που τους επιβάλλει το καθήκον τους, αυτό που τους επιβάλλει ο νόμος. Αντιγράφω την πρώτη παράγραφο από την σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:
Την Τρίτη 14/9 γονέας μαθητή του Γυμνασίου Καμινίων προχώρησε σε μήνυση κατά 3 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων (Διευθύντρια, Υποδιευθυντή και υπεύθυνο Covid), επειδή εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, μια και δεν διέθετε self-test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα. Αμέσως μετά ακολούθησε το εξής εξοργιστικό γεγονός: περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τους οδηγήσει στο Τμήμα, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων μαθητών και δεκάδων συναδέλφων!
Αν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό, να λέγαμε “κομμάτια να γίνει”. Αλλά δεν είναι. Οι επιθέσεις ψεκασμένων, οι απειλές, τα εξώδικα, οι μηνύσεις, ο τσαμπουκάς, εναντίον είτε εκπαιδευτικών, είτε γιατρών και νοσηλευτών, στην Θεσσαλονίκη, στο Περιστέρι, τα Χανιά, την Καβάλα, έχουν γίνει… μόδα.
Λυπάμαι που απέναντι σε ένα τέτοιο κρούσμα διαπιστώνω κ. Πρόεδρε την πλήρη αφωνία των αρμόδιων για την περίπτωση υπουργών σας.
* Μούγκα ο επί της Προστασίας του Πολίτη και πολιτικός προϊστάμενος των αστυνομικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Αν και όφειλε, με μια δημόσια δήλωση, να δώσει έναν “μπούσουλα” συμπεριφοράς προς τα αστυνομικά όργανα, για το πώς πρέπει να χειρίζονται αυτές τις υποθέσεις με τις μηνύσεις των ψεκασμένων και πώς πρέπει να στηρίζουν το έργο των εκπαιδευτικών για την προστασία της δημόσιας υγείας.
* Μούγκα και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Λες και δεν διάβασε, δεν άκουσε, δεν είδε τηλεόραση, δεν έμαθε τίποτε για την περιπέτεια των εκπαιδευτικών. Τους οποίους ακριβώς οφείλει να προστατεύει.
Πάλι καλά που αντέδρασε ο εισαγγελέας και διέταξε την απελευθέρωση των τριών καθηγητών. Διαφορετικώς θα διανυκτέρευαν στην ψειρού, μαζί με λωποδύτες και ναρκέμπορους, για να πάνε την άλλη μέρα στο αυτόφωρο.
Αλίμονο όμως στις κοινωνίες όπου δεν λειτουργούν άλλα αναχώματα κατά της αυθαιρεσίας και της παλαβομάρας, πριν φθάσουμε στην σωτήρια επέμβαση ενός εισαγγελέα.

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER