Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 21:25

“Οχι άλλο κάρβουνο” ωραιολογίας

Γράφτηκε από τον

Πάλι σε λάθος κατεύθυνση κινηθήκατε, με το μήνυμά σας, κ. Πρόεδρε. Το ίδιο λάθος που κάνετε, συνεχώς, από τότε που μπήκαν στη ζωή μας τα εμβόλια.

Πιστέψατε, και δεν είστε ασφαλώς ο μόνος, τις διαβεβαιώσεις των φαρμακευτικών εταιρειών ότι τα εμβόλια παρέχουν προστασία σε ποσοστό άνω του 90%. Δεν σας αδικώ. Δεν είστε ειδικός επιστήμονας. Αν όμως το προηγούμενο φθινόπωρο, όταν θρηνήσαμε χιλιάδες νεκρούς, δεν γνωρίζατε, τώρα γνωρίζετε πολύ καλά την μαύρη αλήθεια: Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια. Η προστασία που μας παρέχουν εξατμίζεται από μέρα σε μέρα. Πέφτει ταχύτατα κάτω από το 50%. Ακόμη και η “θωράκιση” που προσφέρουν με την τρίτη δόση είναι και αυτή διάτρητη, αν κάποιος κάνει το λάθος να θεωρήσει ότι “δεν έχει πρόβλημα” και περιφρονεί όλα τα άλλα μέτρα προφύλαξης.

Όταν ο ένας στους πέντε διασωληνωμένους είναι εμβολιασμένος, δεν μπορείτε άλλο να “θεοποιείτε” την πράγματι αδήριτη ανάγκη του εμβολιασμού. Καλός ο αγιασμός, στο όνομα των εμβολίων, αλλά χρειάζονται και γάτες. Διότι, το γνωρίζετε πια, και οι εμβολιασμένοι κολλάμε. Και αφού κολλάμε, άρα και μεταδίδουμε. Επομένως δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται με το δόγμα “μπάτε εμβολιασμένοι, αλέστε και αλεστικά μη δώσετε”. Δεν χρειάζονται ωραιολογίες και υπέρμετρη αισιοδοξία, Χρειάζονται μέτρα συστηματικής εφαρμογής. Αλλιώς το “λοκντάουν” περιμένει, και εσάς και εμάς, στη γωνία. Όσο και αν το εξορκίζετε.

Από τα μέτρα που ανακοινώσατε το μόνο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες άμυνας της κοινωνίας είναι η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στην εργασία. Το οποίο εξειδίκευσε ο κ. Πλεύρης με μόνο μια διαφοροποίηση για το λιανεμπόριο. Ενώ θα έπρεπε άλλη ώρα να ανοίγουν τα καταστήματα τροφίμων, άλλη των ηλεκτρικών ειδών, άλλη τα ενδύσεως-υποδήσεως, φαρμακεία, βιβλιοπωλεία, καταστήματα των φιλόζωων, παιδικών παιγνιδιών κλπ. Χωρίς διακεκομμένο ωράριο, που οδηγεί σε διπλές διακινήσεις, για κανέναν. Και να επανέλθουν, σε όσο γίνεται ευρύτερη έκταση, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση.

Χωρίς ουσία και οι αναφορές σας στα μέσα “μαζικής μεταφοράς”. Σας ξεπέρασε ο Τσίπρας, υιοθετώντας την χθεσινή πρόταση της στήλης. Να μπουν στις γραμμές και ιδιωτικά λεωφορεία. Τουριστικά, των υπεραστικών ΚΤΕΛ κλπ. Ακόμη και του στρατού και της αστυνομίας.

Το τέταρτο κύμα επελαύνει. Και δεν αρκούν τα εμβόλια, αν δεν ισχύουν περιορισμοί ακόμη και για τους εμβολιασμένους. Παντού με μάσκα και με αποστάσεις.

giorgismassavetas@gmail.com