Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 22:40

Το πολύ λιβάνι τους θολώνει

Γράφτηκε από τον

 

 

 Του Γιώργου Μασσαβέτα

Πάλι καλά που σας έκοψε, την τελευταία στιγμή, να ακυρώσετε αυτό που προφανώς ήταν στους σχεδιασμούς σας, αφού το είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπός σας, ο κ. Οικονόμου. Την υποχρέωση δηλαδή των πλήρως εμβολιασμένων να πληρώνουν από την τσέπη τους για να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο, ώστε να έχουν το “πράσινο” προκειμένου να εισέρχονται σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους κατά την περίοδο των εορτών. Ένα μέτρο βλακώδες. Διότι θα ακύρωνε όλη την πολιτική κινήτρων και επιβράβευσης προς εκείνους που προσέρχονται και εμβολιάζονται κανονικώς. Και θα ενίσχυε την προπαγάνδα των αρνητών των μέτρων κατά της πανδημίας, αφού θα έβαζε “στο ίδιο σακί” τους εμβολιασμένους με τους ανεμβολίαστους.

Ευτυχώς οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης υπήρξαν ακαριαίες. Έστω και αν δεν προβλήθηκαν ιδιαιτέρως από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, τα οποία μάλλον σας… χαϊδεύουν. Προσφέροντας βεβαίως πολύ κακή υπηρεσία. Διότι το λιβάνι θολώνει την ατμόσφαιρα. Και τελικώς θολώνει την κρίση εκείνων προς τους οποίους αναπέμπεται, από πρόθυμους και εκ του πονηρού λιβανιστές.

Βεβαίως, αυτή η φάμπρικα με το λιβάνισμα δεν είναι μονόχρωμη. Δεν είναι μόνο γαλάζια. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κομματικά και γενικώς τα φιλικά προς τον Αλέξη Τσίπρα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Που χειροκροτούν, “συμφωνούν και επαυξάνουν με την εισήγηση”, δηλαδή με το πολιτικό “νταηλίκι” του κ. Τσίπρα να ζητήσει “εδώ και τώρα εκλογές”. Αντί να του φωνάξουν εκείνο το σύνθημα από παλιά τηλεοπτική διαφήμιση: “Πού πας, ρε Καραμήτρο;”. Τον Σεπτέμβριο μας έλεγες πως δεν θες εκλογές μέσα σε έξαρση της πανδημίας. Και τώρα τις θυμήθηκες με την επέλαση μιας νέας μετάλλαξης, της “Όμικρον”, που αναγκάζει πολλές χώρες να επιβάλουν ακόμη και πολυήμερα λοκντάουν;

Πάλι καλά λοιπόν που το λιβάνι δεν σας ζάλισε και δεν σας αποκοίμισε τελείως, ώστε να οδηγηθείτε σε μια απόφαση τελείως αντιφατική με την ως τώρα πολιτική σας. Διότι παραμένει ζητούμενο να ενθαρρυνθούν όσο γίνεται περισσότεροι, από εκείνους που διστάζουν, από εκείνους που φοβούνται, από εκείνους που τους έχουν “παραμυθιάσει” οι ψεκασμένοι, να προχωρήσουν στην μόνη, για την ώρα, πράξη με την οποία θωρακίζονται οι ίδιοι και θωρακίζουν και το κοινωνικό σύνολο: τον πλήρη εμβολιασμό τους.

Αυτόν όμως που σας εισηγήθηκε αυτό το… κουφό μέτρο, καλά θα κάνετε να του δώσετε καμιά άδεια να ξεκουράσει το μυαλό του.


giorgismassavetas@gmail.com