Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 22:14

“Φάρμακο” διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν

Γράφτηκε από τον
“Φάρμακο” διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν

 

Έχουν περάσει πάνω από δύο χιλιετίες από τότε που “περιήγεν ο Ιησούς τας πόλεις πάσας και τας κώμας, διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύσσων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν” (Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο).

Μια μακρά διαδρομή στην ιστορία της ανθρωπότητας, στη διάρκεια της οποίας όσοι εμφανίσθηκαν να ισχυρίζονται ότι κατέχουν και αυτοί το “φάρμακο”… “διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν” αντιμετωπίσθηκαν ως ψευδοπροφήτες, κοινοί απατεώνες. Χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν βρήκαν συχνάκις  πρόθυμους οπαδούς, ανάμεσα στους αείποτε εύπιστους και μωρόπιστους, να τους ακολουθήσουν.

Στον ελληνικό δημόσιο βίο πολλοί και επί πολύ έχουν αναγάγει ως “φάρμακο” που λύνει όλα τα προβλήματα διά μαγείας -εθνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, ανθρωπιστικά- την καταφυγή σε πρόωρες εκλογές. Έχει γίνει τέτοια και τόση κατάχρηση από πολιτικούς αρχηγούς και στελέχη κομμάτων όλων των αποχρώσεων, ώστε θα ήταν άδικο να το φορτώσουμε μόνο στον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά αυτός πια κατάντησε ανεκδιήγητος με την εμμονή του να ζητά κάθε τρεις και πέντε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ως μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης οποιουδήποτε προβλήματος, ακόμη και της διαχείρισης μιας κακοκαιρίας.

Προχώρησε μάλιστα σε κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, αν και γνωρίζει βεβαίως ότι πρόκειται για μια τουφεκιά στον αέρα. Μια κίνηση εντυπωσιασμού χωρίς ουσία, διότι δεν πρόκειται να βρει 151 βουλευτές, όσους δηλαδή απαιτούνται κατά το Σύνταγμα της χώρας, για να ανατραπεί μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Απλώς θα έχουμε να παρακολουθήσουμε ένα τριήμερο πολιτικό θέατρο στη Βουλή το Σαββατοκύριακο εις αναπλήρωσιν των μη λειτουργούντων κανονικών θεάτρων.

Τρεις μέρες τώρα τα “σέρνω” στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίσθηκε τη χιονοθύελλα. Αλλά, αν δικαιολογείται μια “πρόταση μομφής” για λάθη και παραλείψεις που ταλαιπώρησαν χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά όμως δεν μας κόστισαν και ανθρώπινες ζωές, τότε τι έπρεπε να είχε γίνει μετά τους δεκάδες πνιγμένους στις λάσπες της Μάνδρας και τους πάνω από εκατό απανθρακωμένους στο Μάτι;

Ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και, με προφανή πια ημερομηνία λήξεως, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διαπράττοντας μάλιστα το ανοσιούργημα να καταθέσει την πρότασή του σε μια ημέρα που επέβαλε περισυλλογή, καθώς οι νεκροί από την πανδημία ξεπέρασαν τους εκατό. Ούτε πληρωμένος δεν θα έκανε τέτοια εκδούλευση, τέτοιαν αβάντα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να τον χαίρονται οι οπαδοί του.

 

Κ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER