Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 23:12

Αφθονούν οι χρήσιμοι …ηλίθιοι εν Ελλάδι

Γράφτηκε από τον
Αφθονούν οι χρήσιμοι …ηλίθιοι εν Ελλάδι

Πανευρωπαϊκή, ίσως και παγκόσμια, πρωτοτυπία.

Μόνο σε τούτη τη χώρα απ’ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη βρέθηκαν άνθρωποι να οργανώσουν αυτοκινητοπορείες συμπαράστασης στον σφαγέα Πούτιν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κραδαίνοντας ρωσικές σημαίες και εκφωνώντας το σύνθημα «Ελλάς, Ρωσία, Ορθοδοξία». Και πότε συνέβησαν αυτά τα ιλαροτραγικά; Την Κυριακή, όταν δηλαδή ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος ανατρίχιαζε και εξοργιζόταν με τις εικόνες από τις σφαγές εκατοντάδων αμάχων από Ρώσους… αντιναζιστές απελευθερωτές στρατιώτες στην κωμόπολη Μπούτσα της Ουκρανίας, μια κωμόπολη δορυφορική της πρωτεύουσας Κίεβο.

Οι φωτογραφίες και οι κινηματογραφικές αποτυπώσεις από τη μεγάλη σφαγή είναι αδιάψευστες. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι σε τούτο τον τόπο που πιστεύουν ό,τι τους σερβίρει η ρωσική προπαγάνδα. Κατά την οποία όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια… σκηνοθεσία της Δύσης, την οποία παρήγγειλαν οι ΗΠΑ, για να δυσφημήσουν τη μεγαλειώδη ρωσική «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Καταφεύγουν δηλαδή στο ίδιο σενάριο που χρησιμοποίησαν όταν είδαμε την τραυματισμένη ετοιμόγεννη στη Μαριούπολη, οπότε σερβίρισαν προς τους οπαδούς τους τη θεωρία ότι ήταν απλώς μια ηθοποιός με μακιγιάζ. Μια θεατρίνα, που ούτε έγκυος ούτε τραυματισμένη ήταν. Και όταν είδαμε τα κινηματογραφικά στιγμιότυπα μετά τη γέννα της, όπου ακόμη φαίνονταν τα τραύματα, απλώς δεν είπαν τίποτα.
Επαναλαμβάνοντας την ίδια τακτική, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι εικόνες της φρίκης από την Μπούτσα ήταν «μια ακόμη στημένη παράσταση από το καθεστώς του Κιέβου». Όπερ ανέλαβε να μας το κάνει πιο λιανά η γνωστή μας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα: «Ποιοι είναι αυθεντίες στην προβοκάτσια; Φυσικά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» είπε την Κυριακή σε συνέντευξή της στην κρατική ρωσική τηλεόραση. «Στην περίπτωση αυτή μου φαίνεται ότι το γεγονός πως οι δηλώσεις αυτές (για τη Ρωσία) έγιναν κατά τα πρώτα λεπτά μετά την εμφάνιση αυτού του υλικού δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος παρήγγειλε αυτό το θέμα», είπε.
Το να τα χάβουν αυτά κάποιοι χαχόλοι στη Ρωσία είναι στα όρια του κατανοητού. Πιστεύουν αυτό που τους λέει η ηγεσία της πατρίδας τους. Δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Έτσι πίστευαν και οι Γερμανοί τον Χίτλερ και η πλειονότητα των Ιταλών τον Μουσολίνι. Αλλά να βρίσκονται τόσοι πρόθυμοι ηλίθιοι στην Ελλάδα «ρε γαμώτο»;

Γ. Π. Μασσαβέτας
giorgismassavetas@gmail.com

 


NEWSLETTER