Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 20:46

Γιατί σερβίρουν ξανά ένα πιάτο που έχει ξινίσει;

Γράφτηκε από τον
Γιατί σερβίρουν ξανά ένα πιάτο που έχει ξινίσει;

Του Γιώργου Μασσαβέτα

Εδώ ο κόσμος καίγεται με τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Εδώ η Ελλάδα καίγεται κατά τόπους κυριολεκτικώς, με τις πυρκαγιές να έχουν ξεκινήσει τον πύρινο δρόμο τους και τους αρμόδιους για την προληπτική πολιτική προστασία των δασών και των οικισμών να δείχνουν ο ένας τον άλλον για το ποιος ευθύνεται για το ότι δεν είχε γίνει αποψίλωση των ξερόχορτων στη Βούλα.

Εδώ η Ελλάδα «καίγεται» μεταφορικώς, με τον γιαλαντζί σουλτάνο της Άγκυρας αλλά και αντιπολιτευόμενους πολιτικούς αρχηγούς να διεκδικούν όλο και περισσότερα ελληνικά νησιά και να προχωρούν σε συνεχείς προκλήσεις, με τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» είτε και μιας στημένης προβοκάτσιας να επαπειλείται καθημερινώς. Αλλά κάποιοι έχουν τον δικό τους χαβά.

Για τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και την εντυπωσιοθηρία των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει αλλά και τους στρατευμένους σχολιαστές του Διαδικτύου, το μέγα θέμα είναι το σκάνδαλο της Novartis. Όχι στην πραγματική του διάσταση αλλά σε μια εικονική, που διαμορφώνεται με τεχνάσματα δήθεν «αποκάλυψης» ως νέου στοιχείου, ενός εγγράφου που είναι ήδη κατατεθειμένο στη Βουλή. Ενός εγγράφου που εμφανίζεται ως τάχα «επίσημο στοιχείο του αμερικανικού FBI», ενώ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια κατάθεση στην Αμερική ενός μάρτυρα, για τον οποίο έχει αποδειχθεί ότι πληρώθηκε προκειμένου να καταθέσει.

Και γιατί αυτή η εμμονή με «το γουδί το γουδοχέρι και τον κόπανο στο χέρι»; Μήπως διότι προσδοκούν ότι αυτή η ξαναζεσταμένη «αποκάλυψη» θα ανατρέψει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα πάμε άρον-άρον σε εκλογές; Όχι, δεν είναι αυτός ο στόχος. Το έχουν άλλωστε εμπεδώσει ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει καμία διάθεση για πρόωρες κάλπες. Τότε ποιος είναι ο πραγματικός στόχος; Μήπως τους αρκεί να επιχειρήσουν να καταφέρουν κάποιο πλήγμα κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, τον οποίο κατηγορούν για… απόκρυψη ενός εγγράφου το οποίο… κατέθεσε ο ίδιος; Όχι. Ο Λοβέρδος είναι απλώς το… σαμάρι. Ο «γάιδαρος» τον οποίο φιλοδοξούν να κτυπήσουν είναι το ΠΑΣΟΚ.

Καταφεύγουν να ξανασερβίρουν ένα ξινισμένο πιάτο, επειδή τους πονάει το γεγονός ότι οι ποσοστιαίες μονάδες που εμφανίζεται να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ υπό τη νέα ηγεσία του, προέρχονται από ψηφοφόρους οι οποίοι είχαν από το 2015 και μετά «μετακομίσει» στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιστρέφουν στη βάση τους. Αυτό προσπαθούν να ανακόψουν. Αλλά με μπαγιάτικα πιάτα δεν θα το πετύχουν.

Γ. Π. Μασσαβέτας
giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER