Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 20:20

Χωρίς απάντηση στο κρισιμότερο των ερωτημάτων

Γράφτηκε από τον
Χωρίς απάντηση στο κρισιμότερο των ερωτημάτων

Του Γιώργου Μασσαβέτα

Στήθηκα «όλος αυτιά» μπροστά στην τηλεόραση. Περίμενα, κ. Πρόεδρε, να ακούσω μια καθαρή απάντηση στο απλό ερώτημα: Πως και ΓΙΑΤΙ η ΕΥΠ έκανε «νόμιμη επισύνδεση» στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Άκουσα πολλά. Αλλά όχι την απάντηση στο «γιατί». Οπότε, για το ενδεχόμενο να ξέφυγε κάτι από τα αυτιά μου, διάβασα και στην γραπτή τους έκδοση τις «εξηγήσεις» σας. Ένα κείμενο 862 λέξεων. Που αν μου το φέρνατε για δημοσίευση, όταν ήμουν αρχισυντάκτης εφημερίδων, θα σας το έδινα πίσω λέγοντας: «Είναι πολύ φλύαρο και δεν απαντά στην ουσία του προβλήματος. Ξαναγράψε το, κόβοντας τουλάχιστο το μισό. Και φρόντισε να απαντάς στο κρίσιμο ερώτημα, στο «γιατί».

Μας είπατε, για μια ακόμη φορά αυτό που ήδη γνωρίζαμε: «Τον Σεπτέμβριο του 2021, και ενόσω ήταν ακόμα Ευρωβουλευτής, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε προβεί σε νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη. Η διαδικασία είχε την έγκριση ανώτατης εισαγγελέως, όπως ακριβώς ορίζει η διάταξη που ψηφίστηκε το 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση. Διήρκεσε τρεις μήνες και διεκόπη αυτόματα, όπως προβλεπόταν από τον νόμο, λίγες μέρες αφότου εκλέχτηκε ο κ. Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ».

Όμως αυτό ο ισχυρισμός, ότι η «επισύνδεση» ήταν «νόμιμη», παραμένει και έωλος και προκλητικός. Αφήνοντας την φαντασία του κάθε ενός, καλόπιστου ή κακόπιστου, να καλπάζει. Να παραπέμπει σε εκείνο το «γύρευε πόσο λερωμένη είχε τη φωλιά του», ο Ανδρουλάκης, όπως θα έγραφε ο εκλιπών πρωθιερέας του «αυριανισμού». Διότι, με απλή και κοινή λογική, για να «νομιμοποιείται» η παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών ενός πολιτικού, θα πρέπει να υπάρχουν σοβαρά στοιχεία ότι ο άνθρωπος αυτός ενέχεται για ένα σοβαρότατο έγκλημα.

Οφείλετε λοιπόν να μας πείτε αν το «νόμιμο» της επισύνδεσης εξηγείται από το ότι ο κ. Ανδρουλάκης διέπραξε κάτι από τα ακόλουθα:

*** Έκανε κατασκοπία εις βάρος της πατρίδας του και υπέρ κάποιας ξένης χώρας.

*** Μετείχε σε κάποιο κύκλωμα, διεθνές ή εντόπιο, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

*** Διέπραξε ο ίδιος, είτε διέταξε άλλον να διαπράξει, για λογαριασμό του, τον φόνο κάποιου.

*** Ενέχεται, με αποδείξεις, για παιδική πορνογραφία.

*** Έχει καταγγελθεί για διάπραξη βιασμού. 

Αν τίποτε από αυτά δεν συνέβη, τότε, ο ισχυρισμός περί «νομιμότητας» είναι μια αμήχανη πολιτική πομφόλυγα, κοινώς σαπουνόφουσκα. 

Αναμένουμε σοβαρότερες εξηγήσεις στις 22 Αυγούστου. 

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER