Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 20:33

Το δίλημμα για τον Δήμο Καλαμάτας: Στασιμότητα, εξαγορά συνειδήσεων, ανυπαρξία έργου ή διαφάνεια, συνεργασία, άλλη αντίληψη, προοπτική

Γράφτηκε από την

 

Του Γιάννη Χριστόπουλου

Δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας με τον συνδυασμό “Καλαμάτα μπροστά”

Οι υποκλοπές, η υπόθεση Θεοδωρικάκου, οι διασυνδέσεις μαφιόζων με την κορυφή της αστυνομίας αποδεικνύουν πως η διαφθορά, η παρακμή ,η αναξιοπρέπεια έχουν εμποτίσει το σύνολο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής από την κορυφή έως τα χαμηλότερα επίπεδα εξουσίας.

Η κοινωνία κουρασμένη, παρακολουθεί άναυδη.

Η έντονη αυτή διάβρωση είναι αντιληπτή στο Δήμο Καλαμάτας, η δημοτική αρχή προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα παραγωγής έργου και την αδυναμία διαμόρφωσης συγκροτημένης πρότασης για το αύριο του Δήμου Καλαμάτας, καθημερινά, επιδίδεται σε ένα ανελέητο μπαράζ εξαγοράς συνειδήσεων με χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Εξαγορά δημοτικών συμβούλων άλλων συνδυασμών, αλήθεια σε τι διαφέρουν από τους πολιτικούς της κεντρικής σκηνής που περιφέρουν το σαρκίο τους από κόμμα σε κόμμα για ίδιον όφελος?

Αναθέσεις κατά το δοκούν με ανταλλάγματα.

Εκτέλεση μικροέργων με ιδιοτελή κίνητρα.

Επιχορηγήσεις προσηλυτισμού.

Διορισμοί κομματικών και υποψηφίων που κάθονται στους διαδρόμους.

Δημιουργία 5Ο θέσεων σε ανύπαρκτους οργανισμούς, με τοποθετήσεις,, εκλεκτών,, έως και νομικού συμβούλου.

Υποσχέσεις για θέσεις σε δημ. Θέατρο σε Ν.Π., διευθυντών κλινικών ....

Υπόγειες διασυνδέσεις, αναθέσεις με μερίδα μ.μ.ε. και social για προσωπική προβολή.

Η επιθετική επικοινωνιακή πολιτική που για υποστηριχτεί προϋποθέτει χρήμα αποδεικνύει ανασφάλεια, αδυναμία παραγωγής πρότασης για το μέλλον.

Το στήσιμο μιας συγκέντρωσης, υπερπαραγωγή, το διάβασμα κειμένου που προβάλλεται δείχνει αλαζονεία.

Ο κύκλος 15 χρόνων της ίδιας λογικής στο Δήμο Καλαμάτας έκλεισε, έδωσε ότι ήταν να δώσει πλέον ούτε προγραμματισμένα έργα δεν μπορεί να εκτελέσει.

Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επειδή η αξιοπρέπεια μας δεν διαπραγματεύεται, επειδή έχουμε ευθύνη απέναντι στους συνδημότες, επειδή το παράδειγμα αποτελεί τρόπο ζωής όλα θα αποκαλυφθούν, όλα θα βγουν στο φως.

Η ανάγκη για νέα αντίληψη, για αλλαγή νοοτροπίας, για ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης είναι έκδηλη.

Αποτελεί ευθύνη όλων όσων θέλουν η ουσία και όχι η εικόνα, η αξιοκρατία όχι το ρουσφέτι η διαφάνεια όχι η παρακμή, η συνεργασία όχι η έπαρση, η γνώση όχι η επιδερμική προσέγγιση των θεμάτων του Δήμου, η πρόταση για το αύριο να αποτελούν την προοπτική του Δήμου Καλαμάτας και δημ κοινοτήτων Άριος ,Θουρίας Αρφαρών.

Έχουμε χρέος απέναντι στη νέα γενιά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Η συστράτευση των δυνάμεων της εργασίας, των αγροτών, της επιχειρηματικότητας, της νέας γενιάς, των επιστημόνων, του πολιτισμού αποτελεί καθήκον, χρέος για όλους.

Αλλάζουμε  σελίδα.....