Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 21:32

Οι υποκλοπές και οι… κλοπές των αγροτών από την Κυβέρνηση (του και… αγρότη) Μητσοτάκη!

Γράφτηκε από την
Οι υποκλοπές και οι… κλοπές των αγροτών από την Κυβέρνηση (του και… αγρότη) Μητσοτάκη!

 

Του Παναγιώτη Στέφανου

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, πρ.  μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Σχεδόν τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρίστων της Μαξίμου ΑΕ, έχουμε τη συγκομιδή μόνο αρνητικής σοδιάς για το λαό.

Ακρίβεια, μείωση αγοραστικής δύναμης και καταρράκωση οικογενειακών προϋπολογισμών, πανδημία με θανάτους λόγω διάλυσης του ΕΣΥ, ανασφάλεια των πολιτών, υπερπλουτισμό των πλουσίων, υπερφτωχοποίηση των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων….!

Ο πρωτογενής τομέας, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν δεχθεί μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις όχι μόνο στα εισοδήματά τους αλλά και στο ίδιο το «επιχειρηματικό» κεφάλαιό τους.

Εγκατάλειψη καλλιεργειών και καταστροφή ζωικού κεφαλαίου.

Σε λίγο θα υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ μόνο εισαγόμενα κρέατα, γάλατα, τυριά. Δεν αποκλείεται να δούμε στα ράφια και εισαγόμενα … ελαιόλαδα.

Θα περίμεναν οι Έλληνες παραγωγοί (ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί) ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης να τους καταλάβει περισσότερο από τους τρεις υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει αλλάξει στην Κυβέρνησή του.

Αφού είναι και ο ίδιος… αγρότης!

Όταν στο «πόθεν έσχες» που έχει καταθέσει στη Βουλή δηλώνει ιδιοκτήτης 420 περίπου στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης (τα 20στρ. σε νησιά του Αιγαίου και τα υπόλοιπα στην Κρήτη) με εισόδημα (όπως δηλώνει) από αυτά… 1800€, θα έπρεπε να καταλαβαίνει το τι περνάει ο «συνάδελφος» του, αγρότης με 10, 20 και 30 στρέμματα!

Έστω και με 50 στρέμματα!

Φυσικά και δεν προλαβαίνει να σκύψει στα προβλήματα της αγροτιάς. Έχει όμως το επιτελικό Κράτος και την ΕΥΠ να… ακούσει τα προβλήματα και να του μεταφέρουν τα… ακούσματα από τους παραγωγούς!

Ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί (όπως και ο Πρωθυπουργός) είδαν  το προϊόν τους, το οποίο πούλησαν πέρσι στα 2,8 € κατά μέσω όρο το ΚΙΛΟ, να το αγοράζει το παιδί του και οι καταναλωτές στην Αθήνα από 7,5-9,5€ το..ΛΙΤΡΟ (δηλαδή 90 γραμμάρια λιγότερο), καταλαβαίνουν την … κλοπή που γίνεται.

Η φετινή παραγωγή που πουλιέται στα 4,5€ το κιλό πόσο θα φτάσει στους καταναλωτές;

Όλοι αναρωτιούνται. Πως είναι δυνατόν να είναι δυσαρεστημένοι οι αγρότες και οι καταναλωτές και… τρισευτυχισμένοι οι σουπερμαρκετάδες !

Γιατί ο (και)αγρότης Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν… ΑΚΟΥΕΙ και τους… συναδέλφους του, του πρωτογενή τομέα;

Τι περιμένει; Τις εκλογές;

Αλήθεια γιατί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν έχουν ποτέ (μα ποτέ) ερωτήσεις για το τι λένε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι;


NEWSLETTER