Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 21:04

Γιατί πρέπει να ψηφιστεί το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη

Γράφτηκε από την
Γιατί πρέπει να ψηφιστεί το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη

 

Του Θανάση Πετράκου*

Ακριβώς την ημέρα των εκλογών και πριν ακόμα κλείσουν οι κάλπες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας εμφανίστηκε με άρθρο του στην “Καθημερινή” το οποίο φέρει τον  τίτλο “Τί πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση στην οικονομία”.

Ας δούμε, λοιπόν, τί ακριβώς λέει:

Αφού διαπιστώνει “σημαντική πρόοδο” στην ελληνική οικονομία, παρουσιάζει και τους λόγους της προόδου, οι οποίοι είναι: “επίπονη δημοσιονομική προσαρμογή, ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, εκτεταμένες και δύσκολες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών, στο ασφαλιστικό σύστημα, στο φορολογικό σύστημα, καθώς και εκτεταμένη αναδιάρθρωση και κεφαλαιακή ενίσχυσης του τραπεζικού τομέα”.

Δηλαδή, με απλά λόγια, η οικονομία… προοδεύει, επειδή καταποντίστηκαν οι μισθοί, διαλύθηκαν τα ωράρια, τσακίστηκαν τα εργασιακά δικαιώματα, οδηγήθηκαν στην απελπισία οι συνταξιούχοι και ενίσχυσε ο λαός με χρήμα τις τράπεζες. 

Κι αφού αναφέρει  τί έγινε στο παρελθόν – και προφανώς δεν εννοεί τα τελευταία 4 χρόνια-   υποδεικνύει και προειδοποιεί τι χρειάζεται να γίνει στο μέλλον. Προαναγγέλλει με απόλυτη σαφήνεια έναν κοινωνικό μεσαίωνα και ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού και μάλιστα πριν ακόμα ο ελληνικός λαός μάθει το εκλογικό αποτέλεσμα! Σκεφτείτε τώρα που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι.

 

1. Υποδεικνύει  μέτρα αντιμετώπισης της «μικρής συμμετοχής γυναικών και νέων στην αγορά εργασίας». Δηλαδή στα απλά Ελληνικά, νέες στρατιές ευέλικτων εργαζόμενων, ωράρια λάστιχο και μισθούς ελάχιστους, όπου όλα αυτά βαφτίζονται “ενίσχυση της απασχόλησης”, “ευελιξία” και “εξισορρόπηση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή”.

2. Να σταματήσουν οι  «ολιγοπωλιακές συνθήκες σε συγκεκριμένες αγορές αγαθών και υπηρεσιών». Δηλαδή δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στα δημόσια αγαθά και τις κοινωνικές ανάγκες. “Πουλήστε και τη μάνα σας….”.

3. Να αντιμετωπιστούν οι «ελλείψεις στο λεγόμενο «τρίγωνο της γνώσης» (παιδεία – έρευνα – καινοτομία)”!!!.  Δηλαδή απόλυτη πρόσδεση   των Πανεπιστημίων  στις επιχειρηματικές   ανάγκες. Άρα δημόσια σχολεία  -αποθήκες παιδιών χωρίς γνώση, μόνο με δεξιότητες, για να βγάζουν στρατιές νέων εύκολη λεία στους ολιγάρχες. Είναι σαφές ο κεντρικός τραπεζίτης μιλάει για την επόμενη στρατιά μισθωτών σκλάβων. 

Είναι απολύτως καθαρό συνεπώς ότι  με κυνική σαφήνεια μιλάει για νέο κοινωνικό Μεσαίωνα Σκεφτείτε να μείνουν μόνο 5 κόμματα στη Βουλή και  να πάρει 180 βουλευτές η ΝΔ.   

Για όλους αυτούς τους λόγους  είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο στις 25 Ιουνίου να ενισχυθεί αποφασιστικά και να μπει στη Βουλή η Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά που εκφράζουν τα ενωτικά αγωνιστικά ψηφοδέλτια  του “ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη” για να είναι η φωνή των κινημάτων μέσα στη Βουλή.

 

* Ο Θανάσης Πετράκος είναι στέλεχος της ΛΑΕ-ΑΑ και υποψήφιος βουλευτής του “ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη”


NEWSLETTER