Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 20:20

Μια άξια και ικανή γυναίκα μπορεί

Μια άξια και ικανή γυναίκα μπορεί

 

Του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου

Υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Τριφυλίας

 

Αν με ρωτούσαν που θα ήθελα να ξαναζήσω, πάλι την Τριφυλία θα διάλεγα.  Αγαπητοί Τριφύλιοι συμπολίτες μου, την άνοιξη επιζητούμε όλοι μας να έρθει στο Δήμο μας, ξεχνώντας την ατομική μας ευθύνη και τη συμμετοχή μας, για να τη ζήσουμε. Δεν παύει ο τόπος μας να είναι ευλογημένος, δεν παύουμε να είμαστε τα παιδιά της, δεν φθάνει να είμαστε γραμμένοι μόνο στα μητρώα της. Ο πληθυσμός της μειώνεται και μαζί με αυτόν τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε όλους μας. Ζούμε έναν παραλογισμό, το θάνατο του ΕΜΕΙΣ, και του ΜΑΖΙ,  σε μια αλαζονεία σωτήρων. Αντί συνεπιβάτες στο τραίνο της Τριφυλίας μας, διαλέγουμε να είμαστε ακροβάτες, αφήνοντας να μας οδηγήσουν σαν δύσμοιρους μετανάστες, στο πουθενά. Συμπολίτες μας αγωνίζονται να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, με όραμά τους το μέλλον του τόπου μας, ενάντια σε αυτούς που επιζητούν να μην ξεφύγουμε από το παρελθόν, άνθρωποι της στασιμότητας, ιδιαιτέρως ευνοημένοι συντοπίτες μου από Κυπαρισσία, σ΄ ένα βρώμικο παιχνίδι ιδιοτέλειας, σε μια έκρηξη οργής.  Επειδή το θεωρώ ντροπή, θα επανέλθω στο θέμα αυτό…. Δε θα γίνει η Τριφυλία χωνευτήρια ΑΞΙΩΝ, που ορισμένοι επιβουλεύονται για δικό τους μόνο συμφέρον. Δε θα γίνει κάθε πόλη της χωνευτήρι σκουπιδιών, όπως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επιδιώκει να κάνει στο ΒΙΟ.ΚΑ Κυπαρισσίας.  Η ενασχόλησή μου με τα κοινά σε πολλούς τομείς, εσχάτως και Γραμματέας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ Τριφυλίας, μου έδωσαν την δυνατότητα να διαπιστώσω τα αδιέξοδα και τον προβληματισμό που διακατέχουν τους συμπολίτες μας σε ένα πελώριο ΓΙΑΤΙ. Γιατί Τριφυλία δεν προχωράς; Σκοπός ενασχόλησής μου με τα κοινά είναι, η διαφύλαξη και η προστασία των αξιών και των θεσμών, η αξιοκρατία και τα ίσα δικαιώματα, η Κοινωνική Προσφορά με πρόοδο και ανάπτυξη, η προστασία των αδυνάτων, μια ξαστεριά στις σχέσεις Αρχής – Πολιτών και πάνω από όλα η Παιδεία, τα Παιδιά μας. Το σπουδαιότερο πράγμα που κάνει ένα παιδί, είναι το παιχνίδι (Ελύτης). Χωρίς αθλητικούς χώρους, χωρίς χώρους αναψυχής δεν μπορούν να ανθίσουν τα παιδιά.

Νιώθω αγαπητοί μου συμπολίτες την ανάγκη να εκφράσω με την παρούσα επιστολή μου,  τους λόγους της υποψηφιότητάς μου που ανακοινώθηκε προ ημερών, στα ΜΜΕ και στα social media. Σε μια ιστορική συγκυρία, ήρθε η στιγμή, για πρώτη φορά,  μια γυναίκα να ηγηθεί και να αναλάβει το τιμόνι του Δήμου, βάζοντας πρώτα απ΄ όλα στην άκρη αντιλήψεις,  όπως ότι αυτό, είναι προνόμιο αντρών. Έχει όλα τα εχέγγυα. Μόρφωση, τιμιότητα, πάθος, είναι άφθαρτη, με πρωτοποριακές ιδέες, αρχές, αξίες, όραμα και επαφές που είναι απαραίτητες σε μια Αρχή.  Είναι τιμή για την Τριφυλία και το πολιτικό γίγνεσθαι να κατάγεται από αυτή  και να είναι ενεργός πολίτης η Χάιδω, άτομο αξιών και αρχών, αγαπητή και αποδεκτή απ΄ όλο το πολιτικό και γεωγραφικό φάσμα του Δήμου μας. Ως γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Τριφυλίας νιώθω υπερήφανος γι΄ αυτό.  Για όλους αυτούς τους λόγους, πιστός στις αρχές μου, με ταπεινότητα, βαθιά ευθύνη και υπερηφάνεια, με αισιοδοξία και πίστη, σε μια έμπνευση ζωής για καλύτερες ημέρες, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου, με το συνδυασμό  «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ» της Χάϊδως Παναγιωτοπούλου, στη Δ.Ε Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μην απεμπολήσουμε την μεγάλη αυτή ευκαιρία. Τριφυλία πάμε μπροστά, να ξεκολλήσει ο τόπος μας.

«ΜΙΑ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ» με δύναμη, τιμή και υπερηφάνεια για όλες τις γυναίκες, για όλους μας, για την ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΑΣ!