Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 19:41

Οφειλόμενη απάντηση στον κύριο Κυριακόπουλο

Οφειλόμενη απάντηση στον κύριο Κυριακόπουλο

 

Του Γιώργου Διαγούπη

Κύριε Κυριακόπουλε,

-Λέτε ότι ενοχλήθηκα , επειδή μας αποκάλεσες ειρωνικά μεγαλοπαράγοντες και ότι διασκεδάζαμε απέναντι από το ταχυδρομείο μια μέρα πριν κλείσει. Όλοι ενοχληθήκαμε διότι δε γνωρίζεις πράγματα και ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, περιφέρειας Πελοποννήσου, υπουργείου εσωτερικών και τοπικού συμβουλίου. Το ταχυδρομείο ήταν να κλείσει από το 2010 που ήμουν δήμαρχος και ύστερα από συνάντηση με τον κύριο Βουρνά (γενικό διευθυντή ΕΛΤΑ Πελοποννήσου), από απόφαση διαμαρτυρίας συμβουλίου και αργότερα με την βοήθεια του κύριου Αλέξη Χαρίτση πήρε παράταση έως προχθές. Όπως και τώρα συζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και μίλησα με την κυρία Ντούφα η οποία είπε ότι υπάρχει οριστική απόφαση να κλείσει και δεν ήξερε που θα τη μεταθέσουν. Μην ξεχνάς ότι έκλεισαν 17 στη Μεσσηνία και 80 σε όλη την Πελοπόννησο. Κάναμε ενέργειες ώστε να μοιράζονται οι συντάξεις πόρτα-πόρτα. Μπράβο κύριε Κυριακόπουλε που τα ξέρετε όλα και εμείς δεν  αγωνιζόμαστε για το χωριό μας, και σας ευχαριστούμε που μας ξυπνήσατε και πήρε μπροστά η δημοτική μηχανή.

Κύριε Κυριακόπουλε, δε προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, αυτή είναι η αλήθεια όμως, ό,τι γεννιέται πεθαίνει .Εγώ πάντα αγωνιστής ήμουν , είμαι και θα είμαι, χαίρομαι που το αναγνωρίζεις. Όσον αφορά το πλήρωμα του χρόνου  μόνο ο θάνατος το έχει . Όσο ο λαός με εκλέγει εγώ θα αγωνίζομαι για το γήπεδο, το ματάκι , το δρόμο στην Αράχωβα και ότι άλλο χρειαστεί. Όσο για αυτό που λες αν ήρθε η ώρα να πάω σπίτι μου , ΜΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΠΙΤΙ μου, η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, το χωριό, το ματάκι, το γήπεδο, το δημαρχείο, το τρένο, τα σχολείο και ό,τι ανήκει στο Δήμο Οιχαλίας. Και να μην εκλεγώ πάλι εδώ θα είμαι ,αφού ζω στο χωριό 24 ωρες το 24ωρο και φυλάμε θερμοπύλες στην Άνω Μεσσηνια,  ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ και ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ όπου χρειαστεί... 

Κύριε Κυριακόπουλε, δεν σας είδα να χύνεται κροκοδείλια δάκρυα όταν έκλεινε η αστυνομία , ο ΟΤΕ, , το δικαστήριο, το Αγρονομείο, οι 3 τράπεζες, το τρένο για το οποίο πήγαμε στον Υπουργό κ. Στυλιανίδη μαζί με τον Υπουργό κ. Λαμπρόπουλο , τον νομάρχη κ. Δράκο και κύριο Αναστασόπουλο Παναγιώτη γενικό διευθυντή ΟΣΕ Πελοποννήσου και παρότι είχε πληρότητα μας είπε ότι το 2010 θα σταματήσει όπως και έγινε. Επίσης έκλεισε το Λύκειο και ο κύριος Βώβος  ανέβηκε στη σκεπή του για να διαμαρτυρηθεί Και ήρθε ο σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος για να τον κατεβάσει παρουσία μαθητών και πλήθος κόσμου, προσωπικά έγραψα προς όλες τις υπηρεσίες, μόνο εσείς απουσιάζατε παρότι είχατε μάθει εκεί γράμματα γιατί οι εκάστοτε δήμαρχοι και πρόεδροι ήταν φίλοι σας όταν η μία υπηρεσία έκλεινε πίσω από την άλλη.

Κύριε Κυριακόπουλε δεν γνωρίζετε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ενέργειες δημοτών, αλλά γνωρίζετε άριστα να λασπολογείτε. Αναφέρεις ότι με εξέλεξαν να προλαμβάνω καταστάσεις και να φέρνω προτάσεις. Στο Μάτι  και αλλού μετρούσαν φέρετρα, το λέω με μεγάλη λύπη. Εμείς εδώ μετρούσαμε στρέμματα. Το 2007 στο Καρνάσι έκοψα τη μουριά προκειμένου να περάσει το πυροσβεστικό και ο Εισαγγελέας μου έριξε 6 μήνες φυλακή επειδή δεν υπήρχε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και άδεια Δασαρχείου ,δεν πειράζει όμως Αρκεί που γλίτωσαν οι άνθρωποι και τα σπίτια τους. Όσον αφορά τις προτάσεις μπορείτε να πάρετε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να δείτε . Αλλά όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς που κλείνουν 2 χαντάκια μπροστά στο σπίτι τους, ένα επί της 7ης επαρχιακής και ένα προς τα σφαγεία για να το κάνετε πάρκιν για το αυτοκίνητό σας, τότε το νερό θα μπει στο σπίτι σας και πάλι θα σας φταίει ο δήμαρχος.

Κύριε Κυριακόπουλε, λέτε ότι πήγα γλυκά στο γήπεδο για ψηφαλάκια και για να με κάνει αντιδήμαρχο. εγώ για την κατασκευή του γηπέδου έχω φτύσει αίμα, έχω ανεβάσει και παλαιότερη ανάρτηση για το ποιος το κατασκεύασε και ο κόσμος το γνωρίζει μόνο εσείς και κάποιοι φίλοι σας δεν το γνωρίζετε και γι αυτό δεν μας καλέσατε στην ονοματοδοσία του και επί κορωνοϊού δεν δίνατε τα ονόματά μας, το δικό μου και του αείμνηστου αδελφού μου, που παίζαμε στην ομάδα από το 1974 για να μπούμε και εμείς να δούμε τους αγώνες. Τα γλυκά τα πήγα για να τους γλυκάνω για να συνεχίσουν και να γίνει πιο γρήγορα η δουλειά τίποτα παραπάνω. Όσο για το αντιδήμαρχος έχω αναλάβει εδώ και 10 μέρες με αντικείμενο τα αθλητικά και έχω ξεκινήσει ήδη τις ενέργειες για να φέρω την εθνική που πήρε το γιούρο το 2004, μέσω του κυρίου Λυμπεροπούλου Νίκου που παίζαμε μαζί στην τρίτη εθνική στα Φιλιατρά.

Σχετικά με το χορτάρι στο γήπεδο ξέρω καλύτερα από σένα πώς και γιατί καταστράφηκε. Έχοντας την εμπειρία των πυρκαγιών του 2007 συμβούλευσα και πήγα μαζί με τη δήμαρχο στο υπουργείο εσωτερικών στον κύριο Πέτσα και ως πυρόπληκτοι και μας έδωσε 100.000 ευρώ για χλοοτάπητα στο Μελιγαλά και Διαβολίτσι και έγιναν και τα 2. Ξέρεις ότι ο υπουργός κύριος Αλέξης Χαρίτσης έδωσε από το Υπουργείο Εσωτερικών 350.000 € για αποδυτήρια, περίφραξης γηπέδου Και 400.000 € για την πλατεία του Διαβολιτσίου,η οποία έγινε ένα κόσμημα για το χωριό. Όσον αφορά τα αποδυτήρια και τις περιφράξεις ο εργολάβος κύριος Μουτσωκος, επειδή μιλάω μαζί του συνέχεια στο τηλέφωνο έχει ρίξει τις βάσεις μπετοσίδερα χωματουργικά αξίας 20 χιλιάδων ευρώ και δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το υπουργείο για αυτό και σταμάτησε. Ήσουν και εσύ σε δημόσια υπηρεσία και ξέρεις πώς λειτουργούν αυτές. Αλλά εσύ γνωρίζεις άριστα από λασπολογίες και να κατηγορείς μη γνωρίζοντας γεγονότα, πράξεις, αγώνες και αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου.

Κύριε Κυριακόπουλε, όσον αφορά για το ματάκι επειδή θες ντοκουμέντα και όχι ευχόλογα. Πέρασαν από τη θέση μου πάρα πολλοί . Ο μόνος που ασχολήθηκε με το ματάκι είναι ο Γιώργος ο Διαγούπης. Το 2007 αφού έσβησε η μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε το δήμο μας μπήκα μαζί με το Νομάρχη κύριο Δράκο και το διευθυντή κύριο Στεφο, (διοικητή πυροσβεστικής Μεσσηνίας ) στο ελικόπτερο για να πάμε στο Καλό Νερό να γεμίσουμε τον κουβά 1,5 τόνο νερό χρονομετρώντας τη διαδρομή η οποία διήρκησε 33 λεπτά. Για αυτό την επόμενη μέρα έφτιαξα μία Μελέτη 24.000 ευρώ για το Ματάκι ώστε να παίρνει το ελικόπτερο από εκεί νερό και να μηδενίσουμε αυτό το χρόνο μιας και το Ματάκι βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο για όλη την Άνω Μεσσηνία  . Αυτή η μελέτη περιελάμβανε: εκβάθυνση 8 μέτρα σε έκταση 1,5 στρέμματος , πράγμα που έγινε με μηχάνημα τρακλάιν, περίφραξη 3 μέτρων ύψους όλης της έκτασης , εξόρυξη γεώτρησης η οποία βγάζει έξω νερό με φυσική ροή ακόμα και τον Αύγουστο και εμπλουτίζει τη λιμνοδεξαμενή. Ελάχιστη ασχολήθηκαν και βοήθησαν στα ανωτέρο που έγιναν και μία από αυτούς είναι η κυρία Άννα Σταθουλοπούλου - Καλησπέρη. Κανείς άλλος δεν είχε ασχοληθεί με το Ματάκι νωρίτερα. Χαίρομαι που με προκαλείς και μαθαίνεις γεγονότα.

Κλείνοντας όσον αφορά τους “Αθηναίους” ουδέποτε ανέφερα ότι δεν έχουν λόγο και δικαίωμα κριτικής στα θέματα του χωριού. Ίσα ίσα πήγαινα σε όλες τις εκδηλώσεις τους και σήμερα μιλάω με πολλούς , μου τηλεφωνούν για να μαθαίνουν τα νέα του χωριού , τους αγαπώ , τους σέβομαι και με σέβονται , ιδιαίτερα γιατί πέρασαν πριν από εμάς και μας έδειξαν το δρόμο και γι αυτό φτιάξαμε γήπεδα, δημαρχεία, υδατόπυργους, σχολεία, ασφάλτους, φέραμε οχήματα, λεωφορεία, ασθενοφόρο, πυροσβεστικά, ελπύστρια, τσάπα και πολλά άλλα.

Κύριε Κυριακόπουλε, δεν καταλαβαίνω γιατί κάνεις επίθεση σε μένα που τέσσερα χρόνια είμαι στη μειοψηφία . Το δυστύχημα για σένα είναι ότι γνωρίζεις άριστα να μηδενίζεις το έργο του εκάστοτε δημάρχου και να λασπολογείς χωρίς να γνωρίζεις γεγονότα και πράγματα παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα αποφάσεων και πράξεων του υπουργείου εσωτερικών , περιφερειακού, δημοτικού , τοπικού συμβουλίου και προσωπικές  μου ενέργειες . Για του λόγου το αληθές σου στέλνω μερικές φωτογραφίες εργασιών και πρωτόκολλα από τις αιτήσεις μου, για να χωρέσουν όλα πρέπει να χεις ένα μπαούλο για αυτό σου στέλνω ένα δείγμα. Ο  κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο Γιώργος ο Διαγούπης και τι έχει προσφέρει. Εγώ δεν σου κρατώ κακία θα σου μιλώ και θα σε ενημερώνω για αποφάσεις, γεγονότα, μελέτες, πρωτόκολλα όσο μπορώ και γνωρίζω. Να είσαι καλά.

 

Γεώργιος Διαγούπης

 

(Η απάντηση του κ. Διαγούπη αναφέρει ακόμη ότι είναι στην διάθεση του κ. Κυριακόπουλου (ενώ έχουν σταλεί και στην “Ε”) οι φωτογραφίες, τα αποδεικτικά στοιχεία και τα έγγραφα που ζητά.