Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 19:37

10 επιχειρήματα για να να ασχολείσαι με τα κοινά του τόπου σου

10 επιχειρήματα για να να ασχολείσαι με τα κοινά του τόπου σου

 

Γράφει η  Λαμπρινή (Νίνα)Δράκου – Χρυσού

Εκπαιδευτικός - Διοργανώτρια διεθνών & τοπικών Πολιτιστικών εκδηλώσεων & φεστιβάλ, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη “Δημιουργική Πρωτοβουλία” του Θαν. Βασιλόπουλου

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις μου με αφορμή πρόσφατη έρευνα στην ερώτηση: «Γιατί δεν ασχολείσαι με τα «κοινά» στον τόπο σου;» Εντυπωσιακό το δείγμα των απαντήσεων τι έφερε στην επιφάνεια: Το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε: Δεν έχω εμπιστοσύνη, 13%: Δεν έχω εμπειρία, 11%: Δεν έχω χρόνο, 7%: Δεν έχω χρήματα, 7%: Δεν έχω τρόπο, 6%:  Δεν έχω πρόσκληση, 4%: Δεν το έχω σκεφθεί, 2%: Δεν είναι σημαντικό, 0%: Δεν έχω ιδέες, 0% : Δεν έχω γνώση.

Ο δικός μου δεκάλογος των επιχειρημάτων λοιπόν έρχεται καταλυτικά να ανατρέψει τα παραπάνω πορίσματα σαν επιστέγασμα από την ανάποδη ανάγνωση των πραγμάτων, στο αν έχω και ποια η αποστολή μου στα κοινά με τη «Δημιουργική Πρωτοβουλία» και τον Θ. Βασιλόπουλο. Ως γνήσιος θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος, οι αξίες στις οποίες επενδύω και ήταν ο καταλύτης της υποψηφιότητας μου είναι:

Εμπιστοσύνη: Εμπιστεύομαι τον Θ. Βασιλόπουλο ότι μπορεί και έχει ήδη αλλάξει προς το καλύτερο την πόλη μας. Ανήκω σε μια ομάδα ενεργών πολιτών με προσφορά στην κοινωνία. Ας δώσουμε μαζί τη μάχη για να απαλλάξουμε τον τόπο μας από τους επαγγελματίες πολιτικούς και κατ’ ουσίαν ανεπάγγελτους στην Αυτοδιοίκηση.

Εμπειρία: Μεγάλη η εμπειρία μου ως επαγγελματίας, ενεργός πολίτης, τόσα χρόνια… Μην ξεχνάμε πως ήδη έχω εργαστεί και σε Δήμο παλιότερα.

Χρόνος: Εκπαιδευμένη να χειρίζομαι τον χρόνο μου μέσα από πολλαπλούς ρόλους, ισορροπώ ανάμεσα στο καθήκον και την αυτοδιάθεση, τις οικογενειακές υποχρεώσεις αλλά και την κοινωνική προσφορά, τους άλλους μέσα από τον εθελοντισμό και τον εαυτό μου μέσα από τον αγώνα να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος σε όλους τους τομείς.

Χρήματα: Οι παλιές εποχές που το χρήμα έρεε και εξαγόραζε ψήφους και συνειδήσεις μοιάζει αδύναμη να επιβιώσει σε μια εποχή τεχνολογίας που όλα τρέχουν γρήγορα και η φωνή σου δεν φιμώνεται ούτε λογοκρίνεται. Ως υποψήφια στηρίζω τους άλλους κι όχι εμένα. Είμαι ο αγωγός να φτάσει η φωνή τους και να δικαιωθεί στον αγώνα για μια αξιοπρεπέστερη καθημερινότητα.

Τρόπος: Αν υπάρχει διάθεση, υπάρχει και τρόπος. Έτσι και εγώ με επιμονή, προσηλώνομαι στο στόχο μου για το κοινό καλό.

Πρόσκληση: Δεν είναι πάρτυ ή κοινωνική εκδήλωση, είναι η ζωή όλων μας στην πόλη μας, με κοινά προβλήματα. Ζητώ να είμαι η δική σας πρόσκληση, αυτή που θα κάνει έργο στην πράξη τους προβληματισμούς και τις ανάγκες σας.

Δεν το έχω σκεφτεί: Άραγε γνωρίζουμε ως γυναίκες με κοινές αγωνίες για το μέλλον μας ότι «στην Ελλάδα, οι δείκτες της πραγματικής ισότητας εξακολουθούν να είναι απογοητευτικοί;  Μόλις 1 στα 6 μέλη της Κυβέρνησης είναι γυναίκες, ενώ μόλις 1 στις 13 Περιφέρειες και 1 στους 18 Δήμους έχουν επικεφαλής γυναίκα;» Σας ζητώ να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση και η ψήφος σας στο πρόσωπο μου να γίνει η φωνή σας που θα επιλύει προβλήματα και κακώς κείμενα του παρελθόντος που χρήζουν βελτίωσης.

Δεν είναι σημαντικό: Επιτέλους ας καταλάβουμε, ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι με την ψήφο μας για το ποιοι θα μας διοικούν! Δεν αποτυπώνω τα νούμερα για εντυπωσιασμό, απλά θα ήθελα μέσα από την ρεαλιστική αποτύπωση της πραγματικότητας να σας ενημερώσω και να σας αφυπνίσω.

Δεν έχω ιδέες: Όλοι έχουμε ιδέες μα φοβόμαστε να τις εκφράσουμε κάτω από το φόβο της απόρριψης ή της αδιαφορίας των αρμοδίων που κατά καιρούς κάνουν πως αφουγκράζονται την κοινωνία. Αυτό πρέπει και οφείλει να αλλάξει!

Δεν έχω γνώση: Δεν είναι τα πάντα στη ζωή εξαρτώμενα από πτυχία και περγαμηνές μόνο. Κάποιες φορές στην Τ. Αυτοδιοίκηση δεν απαιτείται να ξέρεις τα γρανάζια του συστήματος, χρειάζεται απλά ψυχή να καταθέσεις και καρδιά να συμπεριλάβεις όλους με αγάπη και ανιδιοτέλεια.

ΓΙΑΤΙ… ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ… ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ!