Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 23:35

Οι εφευρέσεις που θα χρυσοπληρώναμε | Βαγγέλης Γαροφάλλου

Γράφτηκε από την

Έρχονται στιγμές, φίλε αναγνώστη, που εύχεσαι για πράγματα που δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν, όμως, η ζωή μας θα ήταν καλύτερη.

 Τώρα με την ανάπτυξη, που έχει φέρει ανεργία, ο κόσμος έχει χρόνο να πειραματιστεί. Οπότε, η στήλη προτείνει στους επίδοξους εφευρέτες μερικές πατέντες που θα μπορούσαν να τους κάνουν πλούσιους, και εμάς ευτυχισμένους.

Το ατέλειωτο μπέργκερ

Μία από τις πιο στενάχωρες στιγμές στη ζωή είναι όταν το λαχταριστό σου μπέργκερ με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα λοιπά καλούδια φτάνει στο τέλος του και πρέπει να πιεις σόδα για να κρατηθείς στη ζωή. Όμως, ενώ είσαι σκασμένος, ξέρεις πως κατά βάθος θα έτρωγες λίγο ακόμα, λαίμαργο κτήνος, αλλά δεν έχει άλλο, και μέχρι να ξαναπαραγγείλεις θα έχεις χωνέψει. Αυτός ο εφιάλτης θα γίνει μία μακρινή ανάμνηση τη μέρα που κάποιος επιστήμων θα δημιουργήσει το μπέργκερ που θα μεγαλώνει μόνο του, επανερχόμενο στο αρχικό του σχήμα μετά από κάθε δαγκωνιά. «Ακούγεται ανθυγιεινό, σκέτη χημεία θα είναι»; Ναι, ενώ αυτά που τρως τώρα είναι γνήσια προϊόντα της μάνας γης.

Ο ηλεκτρονικός μπάφος

Ελπίζω να λες «όχι» στα ναρκωτικά, φίλε αναγνώστη, άλλωστε όπως λέει και ο σοφός λαός, δεν φθάνουν για όλους. Αν όμως ανήκεις στη θλιβερή κατηγορία των τύπων που σε κάθε ευκαιρία «χαλαρώνουν» (και ξέρω ότι είστε πολλοί, περπατάω στην Αθήνα και το μυρίζω, και η Ασφάλεια επίσης), είμαι βέβαιος πως θα εκτιμούσες ιδιαίτερα μία πατέντα στα βήματα που χάραξε το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά με πιο μερακλίδικο ντιζάιν και λίγο πιο βαρύ χαρμάνι. Συμπληρωματικό αξεσουάρ, στα πρότυπα της έξυπνης σίτας, η πονηρή τζιβάνα.

 Το ολόγραμμα-κλώνος

Δηλαδή η τεχνολογία έχει καταφέρει να μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια με αντίπαλο κάποιο ξαδερφάκι μας στην Αυστραλία, αλλά δεν μπορεί να μας δημιουργήσει έναν κλώνο; Όποιος αναρωτήθηκε σε τι μας χρειάζεται ο κλώνος, να βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο του τη Βούλτεψη. Ας πούμε ότι είναι μία βροχερή Δευτέρα, είσαι στο κρεβάτι και χουζουρεύεις, αλλά πρέπει να σηκωθείς να πας στη δουλειά, ή στον ΟΑΕΔ. Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορείς να δώσεις την εντολή, «κλώνε, τράβα να δουλέψεις αγόρι μου»;

Η φορητή τουαλέτα

Από τους ελεύθερους κάμπερς μέχρι τους συμπολίτες μας με ακράτεια, χιλιάδες είναι αυτοί που περιμένουν τόσα χρόνια για μία τόσο απλή ευρεσιτεχνία. Στη δουλειά, στην εκδρομή, στο αυτοκίνητο, οι στιγμές που η ανάγκη για τουαλέτα μπορεί να γίνει επείγουσα και αβάσταχτη είναι χιλιάδες. Αν όμως κουβαλούσες μαζί σου τον φορητό σου καμπινέ, φίλε αναγνώστη, τα προβλήματα θα εξαφανιζόντουσαν. Άσε που μετά τις πρώτες πιο άκομψες εκδόσεις, θα μπορούσες να κουβαλάς μαζί σου την τουαλέτα σου μασκαρεμένη σε ένα στιλάτο σακίδιο τύπου Σταύρου Θεοδωράκη.

Το παπί που δουλεύει με νερό

Τέρμα τα έξοδα της βενζίνης, φίλε παπάκια. Είσαι μια πατέντα μακριά από την μόνιμη δωρεάν μετακίνηση. Προσοχή μόνο, γιατί ο προηγούμενος που ασχολήθηκε με αυτή την εφεύρεση έπαθε αυτό:

Βαγγέλης Γαροφάλλου

Αναδημοσίευση από το thefrog.gr