Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 12:45

Το κάνω, αλλά …διαφωνώ! | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Το κάνω, αλλά  …διαφωνώ! | Γ. Μασσαβέτας

Συγκλονιστικά πράγματα συνέβησαν χθες στη γειτονιά μου κ. Πρόεδρε. Και οι άνθρωποί σας ευλογούν εσάς και την κυβέρνησή σας, διότι με όσα μας διδάσκετε, σώζετε πράγματι ζωές.

Ιδού τι συνέβη:

Εχουμε έναν χασάπη, τον Θανάση, που λατρεύει δύο πράγματα στη ζωή του. Την καθαριότητα και τη γυναικούλα του. Με τη σειρά ακριβώς που σας τα γράφω. Ο άνθρωπος είναι μανιακός με τα θέματα καθαριότητας. Οπότε αντιλαμβάνεσθε πόσο έφριξε όταν από μια απροσεξία του υπαλλήλου του, του έπεσε ένα σφάγιο επάνω του και λέρωσε την άψογη λευκή στολή του. Χωρίς να χάσει χρόνο, άφησε τον υπάλληλο στο μαγαζί και επέστρεψε απροειδοποίητα στο σπίτι του να αλλάξει. Αλλά, για να μην σας κουράζω με λεπτομέρειες κ. Πρόεδρε, μπαίνοντας στο σπίτι βρήκε τη γυναίκα του στο κρεβάτι με τον υδραυλικό.

«Σκύλα, θα σε σφάξω» ούρλιαξε με την βροντερή φωνή του και ακούσθηκε σε όλη την πολυκατοικία. «Στάσου Θανάση μου, να σου εξηγήσω» ψέλλισε τρέμοντας η μοιχαλίς, ενώ τραβούσε επάνω της ένα σεντόνι να σκεπασθεί. «Τι να μου εξηγήσεις άτιμη, δεν φτάνει αυτό που βλέπω, θέλω και εξηγήσεις;» βρυχήθηκε το πληγωμένο λιοντάρι του σπιτιού, ο Θανάσης της. Αλλά πράγματι η καρδιά του μαλάκωσε και δεν προχώρησε στο ανεπανόρθωτο, όταν άκουσε την πλήρη επιχειρηματολογία που συνόδευσε την πρώτη εξήγηση της «άπιστης»;

«Υποχρεώνομαι να το κάνω, αλλά δεν το θέλω, διαφωνώ κάθετα Θανάση μου» ήταν η πρώτη εξήγησή της. Και όταν εκείνος αντέδρασε με το «τι είναι αυτά που μου τσαμπουνάς, για μα…κα με πέρασες», εκείνη του συμπλήρωσε με το πιο μελιστάλακτο ύφος της: «Συμβαίνει στην περίπτωση μου ό,τι ακριβώς συμβαίνει και με την κυβέρνησή μας, που την ψηφίσαμε και την αγαπάμε Θανάση μου. Δεν άκουσες τον υπουργό μας τον κ. Σπίρτζη τι είπε όταν υπέγραψε τη συμφωνία για το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων στους Γερμανούς; Το κάνω αλλά διαφωνώ, είπε ο άνθρωπος. Αλλιώς αν δεν το έκανε ο Σπίρτζης δεν θα παίρναμε τη δόση μας. Και αν δεν το έκανα εγώ, δεν θα ερχόταν αυτός ο άτιμος να φτιάξει τον θερμοσίφωνα. Και πώς θα σε είχα πάντα πεντακάθαρο, χωρίς θερμοσίφωνα;».

Ετσι ο Θανάσης κατάλαβε ότι στη ζωή αναγκαζόμαστε να κάνουμε και πράγματα με τα οποία διαφωνούμε. Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 


NEWSLETTER