Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 15:24

Μήπως έχω πάρει τίποτε ληγμένα; | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Μήπως έχω πάρει τίποτε ληγμένα; | Γ. Μασσαβέτας

Να σας πω την αλήθεια, εγώ καθόλου δεν ανησυχώ για το αύριο του τόπου. Αντιθέτως είμαι απολύτως βέβαιος ότι το μέλλον μας θα είναι ρόδινο. Γιατί η τύχη μας βρίσκεται σε καλά χέρια. Οταν βλέπεις τον Κατρούγκαλο να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί στον υπέρτατο βαθμό, να έχει φτάσει ως την υπέρτατη θυσία να απαρνείται την μεταξωτή γραβάτα του και το απαραίτητο συμπλήρωμα εξ ομοχρώμου μάκτρου τοποθετημένου εις το επί της θέσεως της καρδίας κείμενο θυλάκιο -πιο αριστερά δεν γίνεται- δεν έχεις κανένα δικαίωμα να αμφιβάλλεις και να ανησυχείς. 

Οταν ακούς τον ένα μετά τον άλλο τους υπουργούς να χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μισθωτών, των επαγγελματιών και παντός του λαού, πώς να μην αισθάνεσαι εθνικώς, λαϊκώς και ταξικώς υπερήφανος, αλλά και βέβαιος ότι η χώρα βρίσκεται εις τας αρίστας των χειρών; Μόνον διεστραμμένοι μπορούν να σκεφτούν ότι τέτοιες δηλώσεις, υπέρ των αγωνιζομένων κατά του νέου μνημονίου, από εκείνους που εφαρμόζουν αυτό το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο, είναι πρόκληση προς το κοινό αίσθημα, είναι πολιτικό καραγκιοζιλίκι. 

Στο κάτω-κάτω, όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται τι είναι; Ενας εσμός βαρβάρων που προβαίνουν σε πρωτόγνωρους για την ελληνική πραγματικότητα προπηλακισμούς υπουργών. Διότι, ως γνωστόν, πολιτικοί προπηλακισμοί εναντίον υπουργών, βουλευτών ή άλλων φορέων εξουσίας, ουδέποτε άλλοτε υπήρξαν εν Ελλάδι. Το είπε και η συντρόφισσα Ολγα Γεροβασίλη. Και ως έλεγαν σε παλαιόν τι μήνυμα εμπορικής διαφημίσεως απορρυπαντικού, «η θεία Ολγα ξέρει». Ξέρει πώς να... λευκαίνει τις σελίδες της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας μας. Ιδίως εκείνες που κατέγραφαν προπηλακισμούς εις τους όποιους πρωταγωνιστούσαν ροδόχροες «αγανακτισμένοι».

Ουδόλως δυσκολεύομαι να κατανοήσω την αντίφαση ανάμεσα στο πώς άλλοι υπουργοί χαιρετίζουν εκείνα τα όποια αποδοκιμάζει η κυβερνητική εκπρόσωπος. Καλέ, ποια αντίφαση; Εδώ μιλάμε για την παλίντροπο αρμονία του Ηρακλείτου του Εφεσίου. Ηράκλειος άθλος δηλαδή. Αξιος θαυμασμού πάρα πάντων και πασών.

Είδατε πόσο πρωτόγνωρα πράγματα βιώνουμε τώρα, με την «για πρώτη φορά»... αειπάρθενο Αριστερά, που τίποτε δεν γνωρίζει από προπηλακισμούς και δικαιούται να χαιρετίζει όσους με τα συνθήματά τους την φτύνουν ανά τας ρίμας και τα αγυιάς; (Ακόμη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, άδουσα στον Αλέξη Τσίπρα τα περί νυκτερινής φυγής, αλά Αργεντινή, επί ελικοπτέρου).

Βρε, μήπως πήρα τίποτε ληγμένα και δεν το θυμάμαι;

Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

 

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER