Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 16:24

Ελληνικό θαύμα: Ευρέθη μετρητής της αξιοπιστίας Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον

Ποιο είναι το τελευταίο ανέκδοτο στην Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο; Απολαύστε το: «Επιμείναμε στις θέσεις μας, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδος από την εποχή των μνημονίων και των δανειστών».

 

Τάδε έφη, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου, μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το συνεταιράκι και «αδελφός» του πρωθυπουργού Πάνος Καμμένος.

Σας φαίνεται απίστευτο; Να το επαναλάβω, μήπως και το εμπεδώσετε, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί το αξίωμα των Λατίνων «η επανάληψις, μήτηρ της γνώσεως εστί»: «Επιμείναμε στις θέσεις μας, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδος από την εποχή των μνημονίων και των δανειστών».

Ποιος είναι ο καλύτερος δείκτης για να κρίνει κανείς τον βαθμό ειλικρινείας αυτής της κυβέρνησης και των στελεχών της, το πόσο σέβονται την νοημοσύνη των πολιτών; Ο «δείκτης Καμμένου»:

«Επιμείναμε στις θέσεις μας, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδος από την εποχή των μνημονίων και των δανειστών».

Πώς λέμε γαλβανόμετρο, μανόμετρο, θερμόμετρο, ποτενσιόμετρο, βαρόμετρο κ.ά. για να μετρήσουμε διάφορα φυσικά μεγέθη και φαινόμενα; Ε, για τα πολιτικά φαινόμενα, λεγόμενα και τεκταινόμενα, ως δείκτη μετρήσεως αξιοπιστίας, θα έχουμε, από τούδε, το…Καμμενόμετρο:

«Επιμείναμε στις θέσεις μας, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδος από την εποχή των μνημονίων και των δανειστών».

Αλλά το Καμμενόμετρο δεν είναι χρήσιμο μόνο για να μετρά κανείς την αξιοπιστία των πολιτικών, ιδίως δε των κυβερνώντων, όπου «χάνει» και λίγο, γιατί δεν πιάνει και τις «αυταπάτες», ως πολιτικό μέγεθος, εισαχθέν παρά Τσίπρα του Αλεξίου. Είναι χρήσιμο εξίσου και για την μέτρηση του δείκτη νοημοσύνης των πολιτών.

Αν πιστεύεις και αναπαράγεις το «Επιμείναμε στις θέσεις μας, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδος από την εποχή των μνημονίων και των δανειστών», τότε δυο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν. Είτε είσαι μανούλα στην άσκηση του μαύρου χιούμορ, όπερ κατανοητό για μια χώρα όπου άνθισε από τους αρχαίους χρόνους η σάτιρα, είτε παρίσταται αμεσότατη ανάγκη να ασχοληθεί με το πρόβλημά σου κάποιος ειδικός.

Καλέ τι «success story» και άλλες αηδίες μας έλεγε εκείνος ο Σαμαράς και αναπαρήγαγαν τα παπαγαλάκια του; Εδώ συνετελέσθη, ουχί απλώς το όγδοο, αλλά το υπέρτατο θαύμα: «Επιμείναμε στις θέσεις μας, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδος από την εποχή των μνημονίων και των δανειστών».

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

 giorgis@massavetas.gr