Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2016 14:42

Στο δρόμο για το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Στο δρόμο για το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας

Ξεκίνησε την Πέμπτη η διαδικασία μεταφοράς των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο νέο Δημαρχείο της οδού Αθηνών. Αναμένεται φυσικά να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες μέχρι να εγκατασταθούν στις νέες θέσεις και να μπουν σε κανονικό ρυθμό λειτουργίας.

Η μετακίνηση αυτή σίγουρα θα φέρει σημαντικές αλλαγές και στη γύρω περιοχή, καθώς θα επηρεάσει όχι μόνο την οικονομία τριγύρω, αλλά και την κυκλοφορία. Σε έναν από τους πλέον επιβαρυμένους δρόμους της Καλαμάτας, την οδό Αθηνών, έρχεται να προστεθεί και η κυκλοφορία για τις δημοτικές υπηρεσίες, που μέχρι σήμερα στεγάζονταν στην πλειοψηφία τους σε κτήρια γύρω από το κέντρο της πόλης.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης εγκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών πάντως και εκτός απροόπτου θα έχει παραδοθεί και το κυρίως τμήμα του περιφερειακού της Καλαμάτας, που λογικά θα αποσυμφορήσει σημαντικά την Αθηνών -αλλά δεν θα γίνουν και θαύματα. 

Πρέπει λοιπόν να βρεθούν τρόποι ώστε οι πολίτες να χρειάζεται να μετακινούνται το λιγότερο δυνατό προς το νέο Δημαρχείο. Σε αυτό φυσικά θα βοηθήσει το γεγονός ότι αρκετές δουλειές θα εξακολουθήσουν να γίνονται μέσω ΚΕΠ, που θα μετακινηθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου της Αριστομένους. Τι θα γίνει όμως με τα ταμεία του Δήμου Καλαμάτας;

Η πρόβλεψη είναι να μετακινηθούν στο σύνολό τους στην οδό Αθηνών, γεγονός που θα αναγκάσει εκατοντάδες πολίτες καθημερινά να κινούνται προς τα εκεί επιβαρύνοντας την κατάσταση. Υπάρχουν σίγουρα σημαντικές δυσκολίες λογιστικού χαρακτήρα, που δεν διευκολύνουν την παραμονή ταμείου στο κέντρο της πόλης, αλλά όπως και να έχει η επιβάρυνση της μετακίνησης παραμένει.

Ισως ήρθε η ώρα ο Δήμος Καλαμάτας να συνδεθεί με τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών, δίνοντας τη δυνατότητα εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών μέσω web banking. Κάτι που θα διευκολύνει τους πολίτες και σε κάποιο βαθμό θα αφαιρέσει και ένα μέρος του φόρτου εργασίας από δημοτικούς υπαλλήλους. Αλλωστε ουδέν κακόν αμιγές καλού...

Υ.Γ.: Φυσικά θα πρέπει να καταστεί σαφές στους πολίτες ότι είναι προτιμότερο να κινούνται με την αστική συγκοινωνία προς το νέο Δημαρχείο, παρά με δικά τους οχήματα.

 

Η απάντηση του Δήμου Καλαμάτας

«Αναφορικά με το σχολιασμό του Δημήτρη Πλεμμένου στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, με τίτλο «Στο δρόμο για το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας», επισημαίνεται ότι έχει προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο η κατασκευή ποδηλατοδρόμου από τα «Ουζάκια» διά του Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι το νέο Δημαρχείο, που θα διευκολύνει την πρόσβαση σ’ αυτό, θα λειτουργήσει εναλλακτικά προς την οδό Αθηνών και θα μειώσει τον κυκλοφοριακό της φόρτο.

Η είσοδος οχημάτων στο νέο Δημαρχείο θα γίνεται από την οδό Αγίου Δημητρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμο πάρκινγκ εντός του συγκροτήματος για όλους. 

Τονίζεται ότι υπάρχουν πολλαπλές λύσεις για μετάβαση στο νέο Δημαρχείο και όχι μόνο από την οδό Αθηνών, καθώς πρόσβαση στην οδό Αγίου Δημητρίου υπάρχει και από το νότο.

Σχετικά, δε, με τις πληρωμές και την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο χωρίς να επισκέπτεται ο πολίτης το Δημαρχείο, αυτό σήμερα είναι δυνατό μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό του δήμου για την εξόφληση ΤΑΠ, κλήσης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέλους 2% κ.λπ. Επίσης, σχεδιάζεται η διευκόλυνση πληρωμών για τους πολίτες εκτός του Ταμείου του δήμου, με ηλεκτρονικό τρόπο και μεθοδολογία ανάλογη της Ταυτότητας Οφειλής που εκδίδει η Εφορία»

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 21:39