Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 12:30

Να καταργηθούν τα διόδια του περιφερειακού

Γράφτηκε από τον

Να καταργηθούν τα διόδια του περιφερειακού

Κάποιοι το πήραν αργά χαμπάρι, αλλά έστω και τώρα είναι λογικό και δίκαιο το αίτημά μας να μην υπάρχουν πλευρικά διόδια στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας.

Η κατάργησή τους πρέπει να είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναθεώρησης της σύμβασης παραχώρησης του "Μορέα", που καυχιέται ο υπουργός Υποδομών για την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά στην πράξη δεν είναι έτσι.

Γιατί τον περιφερειακό της Καλαμάτας τον πληρώνεις στον αυτοκινητόδρομο, στα διόδια των Αρφαρών. Από 1,40 η τιμή τους "πέταξε" στο 1,90 ευρώ. Και την αύξηση των 50 λεπτών, λόγω του περιφερειακού δεν την πληρώνουμε μόνο εμείς που μπαίνουμε στην Καλαμάτα και χρησιμοποιούμε τον περιφερειακό, αλλά και όλοι Μεσσήνιοι, που βγαίνουν και πάνε στη Μεσσήνη, το Πεταλίδι, την Κορώνη, την Πύλο, τη Μεθώνη, τη Χώρα και τους Γαργαλιάνους. 

Είναι ντροπή και άδικο να πληρώνουν όλοι αυτοί την αύξηση του περιφερειακού στα Αρφαρά, τη στιγμή που για να φθάσουν στον προορισμό τους, χρησιμοποιούν δρόμους στενούς κι επικίνδυνους. Και θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους 400, για να φθάσουν στον τόπο τους σώοι και αβλαβείς. Πληρώνουν και αυτοί 50 λεπτά επιπλέον για τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας.

Το υπουργείο Υποδομών, η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες -αυτοί κυρίως έχουν ματώσει για το έργο και το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα- οφείλουν να το δουν και το εισηγηθούν. Και να γίνει πράξη το συντομότερο δυνατόν. Και αυτό θα συμφέρει και το "Μορέα", που ήδη έχει τα ζημιογόνα πλευρικά διόδια στον Αγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών.  

Αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο: Να μην πληρώνουμε δύο φορές τον περιφερειακό. Και είναι ανεπίτρεπτο να δίνονται απαντήσεις του ύφους πως «όποιος δε θέλει να πληρώσει για να πάει στο νοσοκομείο της πόλης του, υπάρχει και ο παλιός δρόμος». Εμείς οι Καλαματιανοί και οι Μεσσήνιοι το ξέρουμε και δεν έχουμε ανάγκη από εξυπναδίστικη υπόδειξη πολιτικών που καυχώνται πως υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 19:10