Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 14:22

“Τρωτά σημεία” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Περιορισμένες παραμένουν οι φορές που ανοίγει για το κοινό με αφορμή κάποια εκδήλωση το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Μία από αυτές και το απόγευμα της Τρίτης προς τιμήν μίας λαμπρής προσωπικότητας της Ορθοδοξίας και όχι μόνο, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου. Οσοι βρέθηκαν εκεί μίλησαν με τα καλύτερα λόγια τόσο για την προσωπικότητα του Μακαριώτατου, όσο και για την καλά οργανωμένη τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας και τη βράβευσή του με το βραβείο “Φωτέα”.

Δεν έλειψαν όμως και τα απρόοπτα, καθώς κατά τη διάρκεια της τελετής μία καρέκλα από το... βόρειο τμήμα των θέσεων του αμφιθεάτρου έσπασε προκαλώντας για λίγη ώρα μικρή αναστάτωση. Θα μπορούσε φυσικά να θεωρηθεί ένα μεμονωμένο ατυχές περιστατικό, αν δεν είχε συμβεί το ίδιο και πριν λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού. Κι αν από τότε πέρασαν κάποιοι μήνες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χώρος από τότε έχει ανοίξει για εκδηλώσεις ελάχιστες φορές, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Παράλληλα η αναγνώστρια, που μας επεσήμανε τόσο το προχθεσινό περιστατικό όσο και τη σύμπτωση, έκανε λόγο και για εμφανή σημάδια φθοράς από υγρασία σε ορισμένα σημεία του κτηρίου, διευκρινίζοντας ότι η ίδια είναι αναμφισβήτητα υπέρ της διαρκούς λειτουργίας του χώρου. Της προξένησαν όμως εντύπωση τα παραπάνω και αναρωτήθηκε αν τελικά ένα τέτοιο κτήριο κόσμημα, που στοίχισε αρκετά εκατομμύρια, έχει τρωτά σημεία από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του και με τόσες λίγες εκδηλώσεις.

Προφανώς οι υπηρεσίες που έχουν παραλάβει το έργο έχουν απόλυτη γνώση των καταστάσεων αυτών και λογικά θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο για συμμόρφωση ενόψει και της δεδηλωμένης (αν και άγνωστο πότε θα γίνει τελικά) πρόθεσης της δημοτικής αρχής να συσταθεί ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης και αξιοποίησης του Μεγάρου Χορού.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 18:46