Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 23:36

Απορίες επαγγελματιών για τα εκπτωτικά κουπόνια συλλόγων

Γράφτηκε από τον

Απορίες επαγγελματιών για τα εκπτωτικά κουπόνια συλλόγων

 

Κουπόνια αγοράς τροφίμων προς τα μέλη τους, που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια), διανέμουν συνήθως στις εορταστικές περιόδους διάφοροι σύλλογοι.

Ετσι λοιπόν και στην τρέχουσα περίοδο σύμφωνα με ανακοινώσεις, τα δικαιούμενα μέλη παραλαμβάνουν τα κουπόνια, με τα οποία μπορούν να κάνουν αγορές τροφίμων σε συγκεκριμένα πολυκαταστήματα, τα οποία κατά περίπτωση ανακοινώνονται.

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση συλλόγου στην Καλαμάτα, που πραγματοποιεί σχετική δράση σε δύο σούπερ μάρκετ, επικοινώνησαν με την “Ε” επαγγελματίες καταστημάτων με τρόφιμα, εκφράζοντας την απορία γιατί σε τέτοιες δράσεις συμπεριλαμβάνονται τις περισσότερες φορές πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ και γιατί όλη αυτή η δράση με τα κουπόνια δεν “ανοίγει” και σε περισσότερα καταστήματα της πόλης κι ας μην αποτελούν “αλυσίδες”.

Εύλογο φυσικά το ερώτημα, αλλά για να δώσει κάποιος σαφή απάντηση θα πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τη διαδικασία με την οποία οι συγκεκριμένοι σύλλογοι προχωρούν στη σύναψη των συμφωνιών με τα πολυκαταστήματα.

Από την άλλη ενδεχομένως θα μπορούσαν ομάδες επαγγελματιών να προσεγγίσουν τέτοιους συλλόγους και να εξετάσουν από κοινού το ενδεχόμενο διεύρυνσης των προσφορών αυτών και στις δικές τους επιχειρήσεις. Ετσι κι αυτοί θα μπορούσαν να αποκομίσουν κάποιο όφελος με την αύξηση της εμπορικής τους δραστηριότητας, αλλά και οι επιλογές θα ήταν προφανώς περισσότερες για τους δικαιούχους των κουπονιών.

Πρωτοβουλία θα μπορούσαν ίσως να αναλάβουν και οι εμπορικοί σύλλογοι, όπου είναι πραγματικά ενεργοί. 

 

Η απορία πάντως των διαμαρτυρόμενων επαγγελματιών θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή αφορμή για να κινηθεί όλο αυτό το θέμα και να φανεί αν τελικά είναι εφικτό να συμβάλουν με ανάλογες προσφορές και μεμονωμένες επιχειρήσεις, που δεν ανήκουν στις λεγόμενες “αλυσίδες”.